Zahrada

Budeme si muset pořídit náklaďák: mrkve se urodí tolik, že ji rukama ze záhonu neodnesete – jen z tohoto hnojiva.

215views

Nyní je vrchol sezóny mrkve a v této době aktivně rostou okopaniny, které vyžadují zvláštní pozornost a správné krmení.

Od výběru hnojiv se odvíjí nejen velikost, ale také kvalita budoucí sklizně. Záhony mohou přinášet takové plody, že se neobejdete bez nákladního auta.

Jednou z nejlepších možností srpnového hnojení je superfosfát. Toto hnojivo bohaté na fosfor hraje klíčovou roli při tvorbě kořenů. Fosfor přispívá ke ztluštění a prodloužení mrkve a také zvyšuje její odolnost vůči chorobám. Doporučuje se aplikovat 20-30 gramů superfosfátu na metr čtvereční. Granule by měly být rovnoměrně rozptýleny po povrchu a pečlivě zapraveny do vrchní vrstvy půdy.

Dřevěný popel je další skvělou možností pro zlepšení plodin. Tento přírodní produkt obsahuje draslík, fosfor a mnoho stopových prvků, které mají pozitivní vliv na pletiva a kořeny mrkve. Popel zlepšuje strukturu půdy a chrání rostliny před škůdci. Bude zapotřebí 200-300 gramů na metr čtvereční, které by měly být také rovnoměrně rozprostřeny a zapraveny do půdy.

Nezapomeňte na komplexní minerální hnojiva, speciálně určená pro okopaniny. Obsahují všechny potřebné živiny: dusík, fosfor a draslík a také stopové prvky. Obvykle stačí 30-40 gramů na metr čtvereční. Granule by měly být rovnoměrně rozptýleny a zapraveny do půdy.

Je důležité si uvědomit, že je lepší aplikovat všechna hnojiva do vlhké půdy. Pokud je půda suchá, hnojiva budou méně účinná. Proto je vhodné před aplikací záhony zalít.

Dodržováním těchto jednoduchých doporučení, jak radí na webu, můžete mrkvi zajistit ideální podmínky pro růst. Výsledkem je očekávaná sklizeň velké, šťavnaté kořenové zeleniny, která potěší svou chutí a kvalitou. Na odvoz celé této bohaté úrody si budete muset pořídit nákladní auto!

Leave a Response