Zahrada

Rozříznu plastovou láhev – a případná ucpanina se vyfoukne píšťalkou: Dělám to už léta – zapomněl jsem na píst a instalatéry.

110views

Odhalen jednoduchý, ale účinný lifehack

Hospodyňkám bylo vysvětleno, jak pomocí obyčejné plastové láhve odstranit i to nejproblematičtější řešení. Chemie, píst nebo instalatér už nebudou potřeba. Výsledek vás příjemně překvapí.

Pokud voda z dřezu neodtéká, je třeba vzít 1,5litrovou plastovou láhev a co nejrovnoměrněji ji rozříznout na polovinu. K odstranění ucpávky budete potřebovat horní část láhve. Hrdlo by mělo být uzavřeno víčkem.

Poté byste měli vložit láhev do odtoku odříznutou částí. Voda bude nasávána zespodu. Chcete-li potrubí vyčistit, tlačte vodu silou nahoru a dolů, dokud nedosáhnete požadovaného výsledku.

V důsledku úderů vody kladivem bude voda během několika minut pryč a ucpávka se svištěním vyletí ven. Poté budete muset dřez propláchnout horkou vodou.

Odkaz: V případě, že se jedná o ucpaný odpad, je třeba jej odstranit: Pro prevenci ucpání se doporučuje čistit odtoky pomocí jedlé sody a octa. Takové složení změkčuje a odstraňuje plak ze stěn potrubí. Za tímto účelem nasypte do odtokového otvoru 250 g jedlé sody a 1 šálek zahřátého 9% octa. Uzavřete jej starým hadrem na 1 hodinu. Po uplynutí této doby hadr vyjměte a potrubí propláchněte horkou vodou.

Leave a Response