Blog

Večer se opět posaďte venku: Jak účinně odpuzovat komáry

1.2kviews

 

První věc, kterou musíte udělat pro odpuzování komárů, je nepoužívat sprej proti komárům. Komáři jsou velmi citliví na pachy, a proto proti nim můžete použít mnoho přírodních vůní.

Komáři jsou nepříjemní v mnoha ohledech: nepříjemně bzučí a zanechávají svědivé štípance. Některé druhy komárů mohou také přenášet nemoci. Na rozdíl od pověstí komáry nepřitahuje světlo, ale především teplo a tělesný pach.

Máme šest cenných tipů pro vás, které vám ukáží, jak odpuzovat komáry přirozeně a zcela bez postřiků proti komárům.

1. tip na odpuzování komárů: Vyhněte se hromadění vody

Vyhněte se Vodní body na balkoně nebo terase. Komáři kladou svá vajíčka mimo jiné i do vodních kaluží. Měli byste proto Komáří larvy v sudu na déšť sbírejte je. A zakrývejte i další nahromaděné zásoby vody a chraňte nádoby před dešťovou vodou.

2. tip: Sítě proti mouchám a komárům

Větrejte pouze okny, která mají proti hmyzu je přiložen. Jedná se o jednoduchý, ale účinný tip, protože síť proti komárům zabrání vstupu nejen komárů, ale i dalšího hmyzu. Hmyz nebo je od sebe odhánět. Existují také sítě proti komárům, které můžete zavěsit přímo nad postel.

3. tip: Sprchujte se, ale používejte přípravky bez parfemace.

Studie ukazuje, jak tělesný pach člověka ovlivňuje, zda je potenciálním „dárcem krve“ pro komáry. Komáry mohou přitahovat zejména vůně z potu. Proto může pomoci, když se osprchujete a smyjete vůně, které komáry přitahují.

Používejte následující přípravky kosmetika bez zápachu. Komáři jsou velmi citliví na pachy a přitahuje je nejen váš tělesný pach, ale také květinové a sladké parfémy nebo deodoranty, jak zjistila studie z roku 2023.

Pokud jste tedy čerstvě osprchovaní (sprchovým gelem a šamponem bez zápachu), je menší pravděpodobnost, že vás komár kousne.

4. tip: odpuzujte komáry správnými vůněmi

Citronová vůně odpuzuje komáry.

Odpuzujte komáry pomocí vůní: Komáři jsou velmi citliví na pachy, proto nemají rádi mnoho vůní. Naštěstí nám jsou tyto pachy většinou příjemné. Je to tedy situace, která je výhodná pro všechny. Komáři nemají rádi následující vůně:

Můžete je použít ve formě vonných svíček a olejů nebo je v sušené formě rozprostřít na balkoně či terase.

5. tip: Správné rostliny proti komárům

Levandule na zahradě nebo na balkoně může svou vůní odpuzovat komáry.

Rostliny, které odpuzují komáry: Mnoho rostlin také vydává vůně, které mají komáry odpuzovat. K odpuzování komárů můžete vysadit následující rostliny:

6. tip: Kokosový olej údajně odpuzuje komáry.

Potřete si pokožku Kokosový olej protože podle studie má odpuzovat komáry. Chrání vás tak před štípnutím a olej také pečuje o vaši pokožku. Upozorňujeme však, že kokosové výrobky vyžadují dlouhou a na CO2 náročnou dopravní cestu, než se k nám dostanou. Pokud se tedy chcete chovat udržitelně, používejte kokosový olej jen v krajním případě.

 

 

Leave a Response