Zahrada

Jedno spolehlivé znamení, které prozradí nejzralejší a nejsladší meloun: stačí vám prst.

1.2kviews

Sezóna melounů je v plném proudu a mnoho lidí se těší, až si budou moci vychutnat šťavnatou a sladkou dužinu tohoto bobulovitého ovoce. Existuje mnoho způsobů, jak sklízet zralé melouny, ale existuje jedna málo známá, ale účinná technika, kterou stojí za to poznat.

Obvykle se při výběru melounu věnuje pozornost několika znakům: suchému ocásku, tvaru blízkému kulatému a nažloutlé skvrně na boku. Tyto znaky mohou naznačovat zralost plodu. Existuje však ještě jeden zajímavý způsob kontroly, o kterém ne každý ví. Tato metoda spočívá ve snaze propíchnout slupku melounu přírodním lidským nehtem. Pokud se vám podaří slupku snadno propíchnout, může to znamenat, že meloun není dostatečně zralý. V takovém případě není zaručeno, že dužina uvnitř bude plně červená a sladká.

Pokud naopak musíte vynaložit značné úsilí, abyste kůru propíchli, nebo se vám to nepodaří vůbec, je to dobré znamení. Takový meloun pravděpodobně dosáhl správného stupně zralosti a zaslouží si bližší pozornost.

Kromě této metody stojí za to věnovat pozornost i dalším známkám zralosti melounu. Například slupka zralého melounu by měla být matná, nikoli lesklá. Žlutá skvrna na boku by měla být jasně krémově žlutá nebo dokonce oranžová. Zralý meloun vydává při poklepání dunění připomínající vibrace.

Výběr melounu je svého druhu umění, které se zdokonaluje zkušenostmi. Kombinací různých metod kontroly můžete výrazně zvýšit své šance na výběr skutečně zralého a sladkého ovoce.

 

Leave a Response