Blog

Stačí kousek alobalu a rostliny začnou divoce růst. Víme, jak na to

55views

Obyčejná hliníková fólie má mnoho využití. Pomáhá v domácnosti při úklidu nebo topení jako reflektor za radiátorem. Možná nevíte, jak efektivní je v zahradnictví. Ukážeme vám, jak proměnit obyčejnou alobal v růstový aktivátor.

Nejen na řízky

Po alobalu sáhneme, když chceme jídlo uchovat déle teplé, při pečení nebo grilování. Výborně funguje jako tepelná izolace i na větších plochách. Své uplatnění najde i na zahradě pro usnadnění práce, urychlení růstu sazenic nebo pomoc v boji proti škůdcům. Pomocí hliníkové fólie můžete vytvořit skvělou světelnou bariéru, která pomůže sazenicím růst.

Fóliový box na sazenice

Sazenice potřebují více tepla během chladnějších dnů a vždy jim prospívá pobyt na slunci. Pomůže, když budete mít po ruce alobal. Pokud chcete jen zvýšit teplotu uvnitř nádoby, použijte na dno fólii. Květináč stačí vyložit fólií, udělat otvory pro odvod vody a přidat zeminu. Rostlina zůstane teplá.

Pomocí kartonové krabice můžete vytvořit sluneční tunel pro sazenice. Vnitřní stěny vyložte fólií a do truhlíku vložte sazenice v květináčích nebo malých květináčích. Fólie bude odrážet sluneční paprsky, rostliny budou mít více světla a lépe porostou.

Rostliny chraňte hliníkovou fólií

Alobal můžete na zahradě použít jako ochranu proti slimákům nebo jiným škůdcům. Pod rostliny rozprostřete listy hliníkové fólie a zajistěte je kameny. Hliníková fólie znesnadňuje šnekům lézt. A pokud kmeny malých nových stromků obalíte alobalem, můžete je ochránit před hraboši nebo srnkami, pokud nemáte oplocený pozemek.

Ovocné stromy a keře drobného ovoce ochrání alobal před napadením ptáky. Vezměte pár větviček a zabalte je do alobalu nebo rozprostřete proužky alobalu do koruny stromu či keře. Lesklé předměty ptáky odradí a vyberou si jiný cíl. Díky fólii bude letošní úroda chutnější a bohatší, na fólii nezapomeňte v jarních měsících.

Leave a Response