Blog

Lidé začali dávat do dálkového ovladače televizoru alobal. Řeší nepříjemný problém

51views

Alobal je ve většině slovenských domácností natolik oblíbeným zbožím, že jeho použití není třeba nikomu vysvětlovat. Množství jeho využití však rozhodně přesahuje kulinární řešení.

Řekněme si více – s jistotou lze říci, že hliníková fólie je jedním z nejuniverzálnějších předmětů pro domácnost, stejně jako pověstné „kladivo a páska“. Věděli jste, že k opravě dálkového ovladače televizoru můžete dokonce použít hliníkovou fólii?

Použití hliníkové fólie

Netřeba dodávat, že mnozí z nás si neumí představit práci v kuchyni bez alobalu. Často do ní totiž balíme potraviny a zakrýváme jím saláty v lednici, aby nevyschly.

Pokud jste příznivci „domácího kebabu“, jistě vám není cizí alobal. Není nic příjemnějšího než jíst domácí zábal bez obav, že přebytečná omáčka proteče tortillou a zašpiní vás.

Pokud sledujete obsah, který zveřejňujeme, jistě víte, že hliníková fólie má mnohem více využití, než byl její původní účel.

Může hliníková fólie opravit dálkové ovládání?

Věděli jste, že alobal je vhodný například na opravu dálkového ovladače? Pokud vám najednou dojdou baterie a nemůžete najít vhodný model „tužkové baterky“, použijte alobal.

Představte si, že najdete nejmenší AAA baterii, vložíte ji do dálkového ovladače a mezi konce vložíte srolovanou hliníkovou fólii, baterie (i když příliš malá) bude napájet vaše zařízení.

Prozkoumejte další použití hliníkové fólie

Jak již bylo zmíněno, hliníková fólie má mnoho využití. Využijete jej například na čištění grilovacích roštů, pokud jej stočíte do koule a použijete jako čistič grilu.

Alobal stočený do koule a vhozený do pračky zabrání elektrizování vašeho oblečení. A při čištění koupelnových armatur je ideální pro odstraňování vodních usazenin.

Jak můžete vidět, hliníková fólie je neuvěřitelně všestranný materiál, který lze použít mnoha různými způsoby. Pokud víte o nějakých neobvyklých aplikacích, podělte se o ně s námi v komentářích.

Leave a Response