Blog

Z alobalu vytvořte kouli a dejte ji do myčky. Ušetří vám to spoustu práce

45views

Patříte k lidem, kteří se bez fólie doma neobejdou, nebo ji vůbec nemáte a nevíte, na co ji použít? Máme pro vás pár tipů, v jakých situacích se ho naučit používat.

Balení občerstvení

Mnoho lidí si alobal spojuje pouze s balením svačin na cestách. To však není nejvhodnější použití, protože částice hliníku se mohou dostat do potravin, zejména nakrájeného ovoce nebo zeleniny. Nemusíte se toho bát, ale je lepší využít jinou možnost, jak svačiny zabalit – například zabalit do krabic nebo papírových sáčků.

Některá jídla se připravují ve fólii – typicky brambory nebo ryby nebo sýr připravovaný ve fólii. Fólie taje až při velmi vysokých teplotách, takže se nemusíte bát, že by se její vlastnosti v troubě změnily. Pokud se alobalu stále bojíte a raději ho vyměníte, můžete na většinu těchto receptů použít pečicí papír, ze kterého si můžete vyrobit pečicí papír, na kterém se krásně upeče například ryba.

Proč je dobré přidávat do pračky fólii?

Fólie zachytí spoustu nečistot a hlavně žmolky z oblečení v bubnu pračky. Díky jednoduché kouli alobalu si ušetříte námahu se ždímáním a kartáčováním oblečení a oblečení se vám také bude lépe žehlit. Z podobných důvodů se někdy doporučuje přidat do sušičky také fólii.

Dočasná bruska

Pokud máte doma tupý nůž nebo nůžky a nemáte po ruce brousek nebo mistrovský nůž, můžete je zkusit nabrousit pomocí fólie. Z alobalu vytvořte kouli a několikrát po ní přejeďte čepelí nože (pozor, abyste se nepořezali!). Nůžky můžete také otevřít a čepelí přejet po kouli alobalu nebo alobal nastříhat na menší kousky – hned budou ostřejší.

Leave a Response