Zahrada

Neobvyklý způsob pěstování rajčat. Rostou jako divoká

8views

Vlastnoručně vypěstovaná rajčata jsou velkou radostí. Máme jistotu, že sklizeň je ekologická. Taková zelenina také obvykle lépe chutná. Co ale dělat, když nemáme na zahradě dostatek místa pro obrovskou rajčatovou plantáž?

Rajčata nemusíme pěstovat přímo v zemi nebo ve skleníku. Dobře se k tomu hodí zahradnický rám. Pokud však máte letos omezený rozpočet, přinášíme vám několik tipů, jak pěstovat rajčata s omezeným rozpočtem.

Rajčata z vlastní zahrady téměř zadarmo

Způsobů, jak pěstovat rajčata, je poměrně dost. Pěstování na vlastní zahradě však někdy může být spojeno se značnými náklady. Nemusí tomu tak být. Zeleninu můžeme pěstovat opravdu levně, a to z věcí, které obvykle končí v koši.

Pro začátek se musíme postarat o sazenice. Místo nákupu speciálních květináčů můžeme použít kelímky od jogurtů. Náš způsob pěstování rajčat je levný a má mnoho výsledků.

Pro rajčata je velmi důležitá stálá vlhkost, ale tyto rostliny špatně snášejí přemokření. Tomu můžeme zabránit opravdu jednoduchou, ale účinnou metodou. K tomu se hodí plastové lahve.

Neobvyklý způsob pěstování rajčat

Pokud chceme mít zahradu plnou rajčat, nemusíme kupovat zahradnické inspektoráty. Zeleninu snadno zasadíme do starých plastových sudů nebo květináčů. Stačí jen podpěry, které pomohou rajčatům vyšplhat se nahoru.

Do dna sudů udělejte otvory. Poté je naplňte zeminou a do každé dejte dvě podpěry. Dobře se k tomu hodí nejběžnější tyče. Až sazenice vyrostou, přesaďte je do našich provizorních květináčů.

Dalším krokem je použití prázdných plastových lahví. Odšroubujte je a odřízněte dno. Vložte je do půdy dnem vzhůru. Rajčata tak budou mít trvale vlhkou půdu. Jak přesně toho dosáhnete?

Rajčata porostou jako blázen

Naplňte lahve vodou, která postupně zvlhčí půdu. Díky této metodě bude mít zelenina správně vlhkou půdu. Do lahví můžeme nalít více než jen vodu.

Lahve můžeme naplnit vodou smíchanou s hnojivem. To zajistí, že rajčata krásně porostou. Také vás zajímá, jaké druhy rostlin vysadit? Možná byste letos měli přemýšlet o rajčatech buvolí srdce.

Leave a Response