Zahrada

Zbavte se žlutých skvrn na trávníku tímto trikem za pouhé dva týdny

35views

Minimalismus na zahradě je velmi stylový a někdy vypadá mnohem lépe než hustě osázený dvůr. Největší efekt vytváří samotný trávník, který by měl být v sezóně svěže zelený a hustý. Klíčem k dosažení tohoto efektu je efektivní zahuštění trávníku. Právě teď je k tomu ideální doba.

Žluté skvrny v předzahrádce jí na půvabu rozhodně nepřidají. Někdy je trávník po zimě ve špatném stavu a potřebuje naši podporu. Zahuštění trávníku na jaře patří k těm postupům, které se vyplatí provádět i z pouhé zvědavosti. Přírodní trik trávníku neublíží a dokáže mu dodat sílu, která ho zahustí během několika málo dní. Co lze udělat pro zahuštění trávníku?

Přispívá časté sekání k hustšímu trávníku?

Tuto otázku si klade mnoho lidí, kteří se potýkají se slabou trávou kolem domu. Na jedné straně sekání trávu vyrovnává a umožňuje jí růst rovnoměrně, ale na druhé straně odhaluje všechna holá místa v trávníku. Časté sekání je jako zastřihávání konečků vlasů – bez něj téměř nerostou. Sečení pomáhá trávu zahušťovat, takže se vyplatí trávník sekat, i když je ve špatném stavu.

Jak často byste měli sekat trávník?

V tomto případě je těžké uvést konkrétní čísla. Uvádí se, že zdravý trávník, který rychle roste, by se měl sekat jednou týdně ve výšce 3-4 cm. Někteří zahrádkáři ho sekají i dvakrát týdně, aby nikdy nepřekročil ideální výšku. Zahušťování trávníku sekačkou je jedna věc, ale vyplatí se kromě toho použít i další metodu, která přináší výsledky již po týdnu používání.

Rychlý způsob zhutnění trávníku

Pokud chcete trávník zhutnit rychle a efektivně, určitě vyzkoušejte tento trik. Stačí si koupit balíček travního semene a pořídit si vidle nebo hrot na sázení zeleniny. Jak zhutnit trávník? Vezměte nástroj a začněte píchat do země v místech, kde tráva chybí. Pak do otvorů nasypte semena, která tam spadnou. Tím zabráníte ptákům, aby je vyklovali, a tráva bude ze země co nevidět venku.

První účinky budou viditelné již po několika dnech. Tímto způsobem tráva sama zhoustne! Čerstvá stébla se musí trochu odrazit a poté by se měla posekat zpět na úroveň zbytku trávníku. Měsíc po ošetření budete mít krásný, zelený trávník bez holých ploch půdy. Triviální, že?

Jaké hnojivo použít ke zhutnění trávníku?

Jakmile tráva vyroste, je dobré ji trochu pohnojit. Správný přípravek udrží stébla v dobré kondici po celé léto. Nejlepší je pořídit si hnojivo s vysokým obsahem dusíku, který má pozitivní vliv na kvalitu a hustotu trávníku. Taková výživa zvyšuje barvu trávy na svěžejší.

Dusíkaté hnojivo k zahuštění trávníku se používá od jara do poloviny července. V závislosti na kvalitě půdy je nejlepší aplikovat ho maximálně třikrát během vegetačního období. První hnojení by mělo proběhnout bezprostředně po druhém sečení, kdy je tráva stimulována a připravena přijímat složky hnojiva. Tímto způsobem bude zhutnění snadné a účinné!

Leave a Response