Zahrada

Zasadíte cibuli a rajčata? Měli byste vědět o tomto hnojivu

14views

Toto je poslední čas na přípravu sazenic rajčat. Cibule nyní můžete zasadit do země. Abychom však rostlinám zajistili správné podmínky, nesmíme zapomenout na pravidelné hnojení.

V obchodech není nouze o hotová hnojiva, ale dokonalou směs si můžete připravit i sami doma. Stačí vám k tomu několik ingrediencí z kuchyňské skříňky.

Příprava na jaro na poslední chvíli

Březen je ideální čas na přípravu posledních sazenic. Tento měsíc se musíme postarat o sazenice rajčat. Některé rostliny je třeba zasadit do země již nyní, protože je nezastraší mráz.

Cibule by měla být v zemi už dávno. Nesmírně důležité je také správné hnojení. To zajistí rychlý růst rostlin. Budou také méně citlivé na změny teplot a nepříznivé povětrnostní podmínky.

Zelenina v zahradách musí být připravena na přívalové deště, ale také na sucho. Proto se doporučuje je od samého počátku hnojit. Jednoduchou výživu si můžete vyrobit doma kombinací několika ingrediencí.

Vyzkoušejte toto hnojivo na zahradě

Na začátku jara si můžete připravit hnojivo, které vyživí vaše rostliny a urychlí jejich růst. Všechny ingredience najdete v kuchyni. Pro začátek si připravte 300 ml teplé vody, do které přidáte 1 gram sušeného droždí.

Droždí urychlí růst rostlin a je účinné ve všech fázích vývoje sazenic. Dále do živného roztoku přidejte lžíci cukru. Na chvíli jej odstavte a přidejte 1 litr vody. Do směsi je vhodné přidat další důležitou složku.

hnojivo

Rostliny díky němu budou obrovské

Nakonec musíme do hnojiva přidat lžíci dřevěného popela. Majitelé krbů ho mají jistě dostatek. Doplníme tak vápno a draslík a poskytneme rostlinám další výživu.

Hnojivo můžete aplikovat dvakrát měsíčně. Sazenice porostou mnohem rychleji. Vyplatí se jej aplikovat již nyní. Brzy tak budete moci sklízet první úrodu na zahradě.

Leave a Response