Zahrada

Vysaďte tyto květiny vedle okurek a budete mít největší úrodu, jakou jste kdy měli.

30views

Venku se otepluje. Jaro je za rohem, a to znamená, že můžeme pomalu plánovat, co letos zasadíme na zahradě. Pokud se chystáte sázet okurky, nezapomeňte myslet na rostliny, které budou mít pozitivní vliv na úrodu.

Již brzy budeme moci zasadit sazenice okurek do země. Pokud vedle nich vysadíme určité druhy květin nebo zeleniny, můžeme výrazně zvýšit výnos. Zjistěte, které rostliny budou nejlepší volbou pro výsadbu vedle okurek.

Kdy sázíme okurky?

Jaro je ve vzduchu, ale na výsadbu zeleniny si ještě musíme počkat. Sazenice paprik, rajčat a okurek je dobré si doma připravit již nyní, ale na jejich zasazení do země je ještě čas.

Okurky můžete na zahradě vysadit, až se půda prohřeje. Nejvhodnější dobou je proto polovina května. V té době již přestanou mrazy a okurky lze bezpečně zasadit do země na požadované místo.

Kromě okurek se vyplatí vysévat také květiny. Některé z nich budou v sousedství ideální. Budou přirozeným nárazníkem, který zajistí bohatou úrodu. Jaké květiny je nejlepší vysadit v blízkosti zeleniny?

Vysaďte tyto květiny vedle okurek

Okurky mají rády blízkost konkrétních rostlin. Pokud správně naplánujeme, co bude na záhonu růst, můžeme pozitivně ovlivnit úrodu. Ne každý ví, že je dobré vysazovat určité druhy květin v blízkosti zeleniny.

Vedle okurek je dobré vysadit aksamitníky, nasturcie nebo měsíčky. Tyto nenápadné květiny budou pro zeleninu skutečným obranným štítem. Díky nim se okurky nemohou nechat zastrašit škůdci.

Silná vůně květů zažene mšice a odradí háďátka. Obrovskou výhodou je, že na záhon lákají přirozené opylovače, jako jsou včely a motýli. Tímto způsobem znásobíme úrodu. Co dalšího můžeme vysadit v blízkosti okurek?

Zelenina, kterou můžete pěstovat vedle okurek

Před výsevem rostlin můžeme záhon dobře naplánovat. Pokud si vše dobře promyslíme, najdeme pro každou zeleninu ideální místo. Vedle okurek se vyplatí plánovat pro fazole nebo hrách.

Hrách a fazole dodávají okurkám správné množství dusíku, což je dobré pro jejich růst. V jejich blízkosti můžete vysadit také petržel, mrkev a červenou řepu. Tato kombinace zajistí bohatou úrodu.

Leave a Response