Zahrada

Už se šplhají nahoru a ničí vaši úrodu. Přijměte rychlá opatření tímto způsobem

13views

Tvrdě jste pracovali, ale plodiny na vaší zahradě nerostou a navíc máte na trávníku vysušené žluté skvrny? Pravděpodobně vás trápí housenky strupovitosti. Jak se jich jednou provždy zbavit?

Hlístice jsou mimořádně žraví škůdci, kteří nepohrdnou prakticky ničím na zahradě. Živí se kořeny zeleniny i trávníků, čímž účinně ničí úrodu i trávník. Navíc mohou být mimořádně vytrvalým protivníkem. Co lze udělat pro to, aby se z nich nestaly problémy?

Jak účinně bojovat proti roztočům? Začněte postřikem v domácnosti

Roztoči jsou poměrně malé, až 6 cm dlouhé, tlusté larvy bílé nebo světle žluté barvy s oranžovými hlavičkami. Jejich likvidace může být také velmi problematická. Pokud se jich chcete zbavit, můžete použít trus z mořských růžic, i když mějte na paměti, že je to poměrně časově náročný proces.

Nasbírejte kilogram čerstvých listů z rostliny nebo si kupte sušené, rozřízněte je, pak je zalijte 10 litry vody a nechte je asi 2-3 týdny, dokud se tekutina nezčeří. Je důležité ji každý den promíchat. Když je hotová, nalijte ji do láhve a postříkejte místa, kde pozorujete škůdce. Bude fungovat nejen na pavouky, ale také na mšice, housenky motýlů a mnoho a mnoho dalších.

Co žere klíčky? Zahrada se neobejde bez ptáků a tato rostlina

Ptáci jsou přirozeným nepřítelem pavouků, proto je pozvěte na zahradu. Umístěte do ní hnízdní budky a krmítko. Pokud si to můžete dovolit, vyplatí se také pořídit si slepice, dokonce je rády jedí. Roztoči se živí také krtci.

A pokud jde o ochranu zeleninové zahrady, ačkoli mají žížaly nenasytný apetit, existují rostliny, které jim nechutnají, takže se vyplatí je vysadit. Hořčice, cibule a pohanka by proto neměly chybět.

Co škůdci nemají rádi? Na jaře se chopte lopaty

Protože klíčky snadno přečkají zimu v půdě, je dobré před začátkem sezony půdu pořádně zrýt. Nejenže půdu mnohem lépe zkypříte, ale také hned poznáte, zda se v ní nenachází nezvaní hosté, a v případě potřeby přijmete potřebná opatření.

Leave a Response