Zahrada

Tyto květiny vysazujte v březnu. Nejkrásnější zdobí zahradu

27views

Krásně vypadají, nádherně voní a lákají včely, motýly a berušky. Proto bychom měli najít místo pro květiny v každé zahradě. Květinové záhony můžeme připravit v bezprostřední blízkosti zeleninové zahrady.

Jaké květiny můžeme vysévat v březnu? Ukazuje se, že jich je poměrně hodně. Rostou rychle a výborně se vyrovnávají s mrazy, které se ještě mohou vyskytnout. Stačí jen připravit půdu a zasít.

Příprava zahrady na výsev

Před březnovým výsevem květin pro ně připravte půdu. Nejlepším řešením je rozprostřít na podzim hnůj. Pokud jste to však neudělali, můžete použít malé množství kompostu.

Alternativou je také sušená kávová sedlina nebo práškové banánové slupky. Obsahují solidní dávku dusíku, draslíku a fosforu, takže mají přesně to, co květiny nejvíce potřebují, aby krásně kvetly po celou sezónu.

Odplevelte a zkypřete půdu pro květiny. Když jsou záhony připravené, je čas na další krok. Které květiny lze vysévat v březnu?

Tyto květiny budou zdobit celé záhony!

Jednoleté rostliny potřebují chráněné a slunné místo. Existuje poměrně málo květin, které můžeme vysévat v březnu a které přežijí mrazy. Vřele doporučujeme sladký hrášek, macešky, měsíčky, kalifornskou margaritu, přímořský měsíček, melancholii, letní gypsophilu, lupinu a vonnou růžici.

Doporučuje se vysévat květiny tak, aby ty nižší rostly na vnější straně záhonu. Ty větší budou vypadat skvěle mírně vzadu. Díky tomuto uspořádání budou všechny květiny dokonale viditelné a příjemné pro naše oči.

Jak často mám vysazené květiny zalévat?

Po zasetí semen nezapomeňte půdu pravidelně zalévat. Má to rozhodující vliv na jejich růst. Když vyklíčí natolik, že jsou vidět, můžete je zalévat o něco méně často. Dbejte však na to, aby půda na záhonech zcela nevyschla.

Oblast, kde budou květiny, také pravidelně plejte. Plevel připraví rostliny o sluneční světlo a cenné živiny z půdy.

Leave a Response