Zahrada

Trik zkušeného zahradníka. Vysaďte ji vedle mrkve a sklizeň bude obrovská.

29views

Už víte, co letos plánujete na zahradě vysadit? Blíží se termín výsevu mrkve. Pokud to uděláte správně, určitě budete mít bohatou úrodu. Existuje ještě jedno tajemství obří mrkve.

Klíčem k obří mrkvi je letos dobrá společnost. Pokud na záhon zasadíte specifickou rostlinu, bude zelenina ještě větší. Přečtěte si všechna tajemství pěstování mrkve.

Čas výsevu mrkve se blíží

Mrkev je zelenina, kterou lze vysévat opravdu brzy. Důležité je, aby byla půda dostatečně teplá. Pokud teplota přestane klesat pod 5 stupňů Celsia, je to znamení, že můžeme začít s výsadbou.

Nejlepší doba pro výsev mrkve je konec března a začátek dubna. I když někteří lidé sázejí zeleninu dříve. Ideální teplota pro mrkev je 15 až 20 stupňů Celsia. Tehdy roste nejrychleji.

Velkou úrodu si můžeme zajistit tím, že v blízkosti mrkve vysadíme specifickou zeleninu. Zahrádkáři si všimli, že díky tomu mrkev roste mnohem více a úroda je opravdu uspokojivá.

Zahradnický trik, který zajistí obrovskou úrodu

Mrkev vyroste až ke kořenům, pokud jí dopřejete správný doprovod. Zahrádkářům se osvědčilo vysévat v blízkosti mrkve několik řádků ředkviček. Tehdy je úroda největší.

Co je ředkvička? Roste mnohem rychleji než mrkev a kypří půdu. Díky tomu se mrkev lépe vyvíjí a prorůstá do kořenů. Důležité je také správné umístění zeleniny.

Ideální je sázet mrkev mezi řádky ředkviček. Klíčem k bohaté úrodě je také správná příprava záhonu před výsevem. Půda musí být dobře zkypřená.

Příprava zahrady před výsadbou mrkve

Před výsadbou mrkve na zahradě se musíme postarat o přípravu půdy. Ze záhonů je třeba odstranit větší kameny. Půdu je třeba nakypřit. Zeleninu vyséváme do hloubky asi 1 až 2 cm.

Řádky mrkve by měly být připraveny ve vzdálenosti 20-30 cm. Půda by se po výsevu neměla zhutňovat. Pokud tak učiníte, ztížíte mrkvi start a klíčení. Nezapomeňte na to, abyste to nedělali.

Leave a Response