Zahrada

Zalévejte jím borůvky a budou odolné vůči všem chorobám. Každý to má doma

13views

Borůvky jsou vynikajícím ovocem na zahradě. Začínající zahrádkáři však ne vždy vědí, jak se o keře starat, a výsledkem je špatné ovoce. Vyplatí se přečíst si o tom, jak borůvky pěstovat. Poradíme vám, jak stříkat vodu pod keř a co dělat, aby rostlina rychle přinesla první úrodu.

Víte, co zaručuje bohatou úrodu? Z velké části je to hnojení a zalévání. Nejinak je tomu i u borůvek, ačkoli se mnozí domnívají, že keře žádnou péči nepotřebují. V tomto příspěvku vás naučíme, jak pěstovat borůvky, a prozradíme vám základní trik, který zaručuje úspěšnou úrodu.

Jak pěstovat borůvky? Hrst informací

Borůvka je jedním z nejběžnějších ovocných keřů v Polsku. Není divu, protože její plody jsou vynikající a její cena v obchodě někdy bere dech. Pokud chcete na své zahradě vypěstovat několik keřů pěkné velikosti, měli byste se naučit pěstovat borůvky.

V tomto případě se vyplatí vynechat metodu pokus-omyl, abyste keřík náhodou nezničili. Jedním z nejdůležitějších pravidel je vysazovat borůvky do kyselé půdy. Tento keř miluje pH 3,8 až 4,8. Bez toho nemá borůvka šanci vytvořit dobré plody a keř bude špatně růst.

Při výsadbě borůvek nezapomeňte na dobrou společnost. Aby se borůvka správně opylovala, musí vedle ní být borůvka jiné odrůdy, která poskytne pyl. Otázka zalévání je stejně důležitá jako půda a správná společnost. Jak pěstovat borůvky už víte. Nyní vám poradíme, jak okyselit vodu, kterou lze přirovnat k přírodnímu steroidu pro stimulaci růstu keře.

Zalévání borůvek

Zalévání keře vodou z vodovodu je špatný nápad. Voda z vodovodu je plná hořečnatých a vápenatých iontů – a ty odkyselují půdu. Již jsme se zmínili, že bez správné úrovně pH v půdě se šance na dobrý růst plodů výrazně snižují. Mnoho lidí se ptá, jak pěstovat borůvky, když jim voda z vodovodu škodí. Čím byste tedy měli borůvky zalévat? Dešťovou vodou!

Voda shromážděná v sudech je užitečná nejen pro borůvky, ale i pro další rostliny na zahradě, které dávají přednost kyselé půdě. Dešťová voda má obecně nižší pH než voda z vodovodu, a proto je mnohem cennější. Ale co když nemáte jinou možnost než používat vodu z vodovodu? Můžete si připravit speciální vodu, jejíž chemické složení se klamavě podobá dešťové vodě. Jak tuto vodu zakysat? Vychytejte recept našich babiček.

Jak si zakysat vodu na borůvky?

Potřebujete k tomu pouze kyselinu citronovou nebo speciální síran amonný. To první máte jistě doma a pro to druhé si musíte zajít do zahradnictví. Jejich účinek je prakticky stejný. Níže najdete podrobný návod, jak okyselit vodu.

Začněte tím, že si připravíte litrový kbelík vody. Nasypte do ní lžičku kyseliny nebo krystalů síranu a důkladně promíchejte. Vodu nejlépe otestujete pomocí pH testeru. Voda by měla mít hodnotu přesně 5,5. Pokud je vyšší, přidejte další špetku přípravku. Touto vodou zalijte kořeny borůvek, nikoliv přímo listy. Okyselená voda bude rychle stimulovat růst rostliny. Nyní, když už víte, jak pěstovat borůvky, je čas uvést to do praxe.

Leave a Response