Zahrada

Tyto rostliny je třeba vysadit v dubnu. Nezapomeňte, že je to naposledy.

21views

Březen byl měsícem velkého úklidu. Měli jsme čas připravit půdu, vyčistit pozemky a ostříhat rostliny. Na druhou stranu duben, skutečný začátek jara, je ideální čas na výsadbu.

Duben je v zahradnickém kalendáři velmi důležitým měsícem. Právě nyní můžeme začít sázet většinu zeleniny. Pro některé rostliny je to poslední doba, kdy je můžeme zasadit do země.

Co musíme zasadit v dubnu?

Jaro je na zahradě rozhodně nejrušnějším obdobím. Právě v tomto ročním období se musíme věnovat výsadbě plodin. V dubnu je poslední čas na výsadbu některé zeleniny. Pokud je chcete mít na zahradě, nezbývá už mnoho času.

V případě sazenic musíme vysévat zejména lilek. Je také poslední čas na výsadbu fazolí. Snížíme tak pravděpodobnost napadení mšicemi. Duben je také poslední dobou pro výsadbu česneku a výsev paprik. Kromě toho se vyplatí vysadit rajčata, aby byla úroda jistě bohatá.

V dubnu je také poslední čas na výsadbu sazenic. Vyplatí se také založit sazenice červené řepy. Můžeme začít vysévat dýně, cukety a dokonce i melouny. Co dalšího můžeme v dubnu vysadit?

Nezapomeňte na tyto rostliny v dubnu

V dubnu můžeme také vysévat kapustovité rostliny. Je to ideální doba pro výsadbu zelí, brokolice, růžičkové kapusty, květáku a také kapusty. Skutečný začátek jara je za dveřmi. V zahradnickém kalendáři je ještě několik rostlin k výsevu.

Nyní můžeme vysadit ředkvičky. Kromě toho se vyplatí postarat se o červenou řepu, která miluje společnost ředkviček. Kromě toho můžeme pomalu vysévat kopr, mrkev a petržel.

I když je v dubnu opravdu teplo, některé rostliny ještě nejsou připravené. S výsadbou které zeleniny musíme ještě počkat? Výsadbu rostlin, které opravdu milují vysoké teploty, je lepší odložit na pozdější měsíce.

Ředkvičky

Tyto rostliny musí počkat

Duben není posledním měsícem pro výsev rostlin. Mnoho druhů zeleniny se skutečně vyplatí vysadit již nyní, ale jiné budou muset počkat. Pokud uvažujete o výsadbě těchto plodin nyní, pozorně sledujte počasí.

Vysévat fazole přímo do země v dubnu bude riskantní. Raději si připravte sazenice nebo počkejte do května. Podobná situace je i u sladkých brambor. Tuto zeleninu je mnohem lepší vysadit až příští měsíc.

Leave a Response