Zahrada

Stačí jedna věc z obchodu a budete mít ten nejkrásnější trávník v celém okolí.

22views

Sníte o krásném trávníku? Duben je ideální čas se o něj postarat. Pokud se o svou zahradu budete starat již nyní, výsledky se dostaví rychle. Podívejte se, co funguje a jak svůj trávník vylepšit.

Zelený a rovný trávník je snem mnoha lidí. Poměrně hodně lidí má však problém udržet svůj trávník v dobrém stavu. Na některých místech se trávě vůbec nechce růst. Co s tím můžeme dělat?

Postarejte se o svůj trávník hned teď

Duben je nejvhodnějším obdobím pro údržbu zahrady. O váš trávník se můžeme postarat již nyní. Musíme se postarat o doplnění trávy tam, kde se objevily skvrny. Pro výsadbu se vyplatí zvolit kvalitní trávu.

Smíchejte semena s půdou a rozsypte je na místa, kde se objevily díry. Tímto způsobem můžeme trávník vyživovat. Tímto způsobem můžeme pracovat prakticky po celý rok.

Ale to není všechno. V místech, kde se objevil mech, ho musíme odstranit. Dobré je také zpevnit stébla trávy. S jednoduchou směsí se rychle dočkáte výsledků.

Jednoduchý způsob, jak vylepšit trávník

Váš trávník potřebuje také výživu. O stébla trávy můžete pečovat již brzy na jaře. Trávník snadno pohnojíte jediným přípravkem, který dokáže zázraky.

Členka skupiny zahrádkářů se dělí o svou osvědčenou metodu pro zelený a hustý trávník. Používá dusičnan amonný (amonium liniment), který má na trávu fantastický účinek. Pomáhá trávníku rychle růst a vypadat krásně. Jak jinak můžeme o trávník pečovat?

Pečujte o trávník po celý rok

O trávník musíme pečovat v různých ročních obdobích. Jedině tak ho udržíte v dobrém stavu po celý rok. Nejlepší je trávník, kde jsou mezery, čas od času dosít.

Trávník můžeme vyživovat vlastně až do podzimu. Na druhou stranu nesmíme zapomínat na zalévání během suchých a teplých dnů. Intenzivní sluneční záření a sucho trávníku neprospívají. V horkém počasí musíme trávníku věnovat zvláštní péči.

Leave a Response