Zahrada

Posypte jím maliny a sousedé vám budou závidět bohatou úrodu.

15views

Začátek jara je na zahradě rušným obdobím. Díky krásnému počasí je prořezávání, úklid a výsadba ještě přínosnější. Pokud chcete mít letos bohatou úrodu, vyplatí se věnovat péči ovocným keřům již nyní.

I když si na první maliny budeme muset ještě chvíli počkat, vyplatí se o rostliny pečovat již nyní. S hnojením keřů můžeme začít na jaře. Podívejte se, které organické živiny podpoří maliny v plodnosti.

Pečujte o své maliny již nyní

Maliny se vyplatí mít ve svém jídelníčku. Jsou bohaté na vitamin C, vlákninu a neobsahují mnoho kalorií. Pěstování keřů na vlastní zahradě je poměrně snadné. Musíme vybrat vhodné stanoviště, dbát na hnojení a pravidelný řez.

Maliny by se měly stříhat přibližně dvakrát ročně. V té době je třeba připravit opory pro keře, protože maliny rády šplhají. Další možností je vysadit rostliny pod plot.

S hnojením malin můžeme začít na jaře. Tím již rostliny posílíme a podpoříme jejich plodnost. Organické hnojivo pro maliny najdete v kuchyni. Obvykle končí v popelnici a může být opravdu pozoruhodnou živinou pro rostliny na zahradě.

Nejlepší hnojivo pro maliny

Maliny patří stejně jako borůvky do čeledi bobulovitých. Mají proto podobné preference, pokud jde o umístění, ale i půdu. Malinové keře milují kyselý substrát. Jak toho můžeme využít?

K hnojení malin můžeme použít kávovou sedlinu, která podpoří růst a plodnost rostlin. Kávová sedlina jemně okyselí substrát. Kromě toho obsahují velké množství dusíku. Jsou vhodné k přikrmování keřů. Jak je použít?

Posypeme pod maliny

Kávovou sedlinu lze na zahradě opravdu snadno použít. Nejlépe funguje suchá kávová sedlina. Rozsypte je pod malinové keře a přimíchejte do vrchní vrstvy půdy.

Maliny je dobré hnojit již nyní, abyste podpořili jejich růst po zimě. Nebude trvat dlouho a objeví se první květy a brzy i plody. Stejným způsobem lze hnojit i borůvky.

Leave a Response