Zahrada

Chcete šťavnatá sladká rajčata? Použijte kuřecí trus

22views

Chystáte se zasadit rajčata do země? Druhá polovina května, po studené zimě, je pro toto ošetření vhodná. Než však sazenice zasadíte do země, použijte osvědčený trik, díky kterému bude na keřích mnohem více rajčat než dříve.

Jak zvýšit výnosy rajčat – použijte osvědčený patent

Když kopete jámu pro sazenice rajčat, nasypte na dno malé množství kuřecího hnoje. Hnojivo rovnoměrně rozprostřete, promíchejte s půdou a vydatně zalévejte. Slepičí hnůj způsobí, že úroda bude mnohem větší než dříve. Proč?

Jak slepičí hnůj funguje?

Hnůj poskytuje rostlinám základní živiny, jako je dusík, fosfor a draslík. Kromě toho obsahuje také vápník, hořčík, bór a železo, které jsou v minerálních hnojivech někdy nedostupné. Slepičí trus obsahuje také mimořádně vysoké množství dusíku.

Jedná se o velmi koncentrované hnojivo, které dodá našim rajčatům velkou dávku živin. Nezapomeňte, že rajčata mají dlouhé vegetační období a kuřecí hnůj jim svou silou poskytne dlouhodobé hnojení.

Jak používat slepičí hnůj?

Hnůj lze použít ve formě:

  • čerstvý,
  • kompostované,
  • sušené
  • Granulované.

Čerstvý hnůj nemůžeme použít bezprostředně před výsadbou rajčat. Takový hnůj by měl být smíchán s půdou na podzim.

Kompostovaný hnůj (měl by zůstat na hromadě alespoň jeden rok) nebo granulovaný hnůj lze použít na podzim a na jaře . Tento typ hnoje použijte před výsadbou rajčat.

Jak posílit účinky slepičího hnoje?

Když se objeví první trsy rajčat, můžete keříky zalévat předem připravenou kopřivovou kaší. Kejda zvýší účinek hnojiva.

Leave a Response