Zahrada

Vysaďte vedle této rostliny brokolici a budete mít obrovskou úrodu.

20views

Brokolice je vynikajícím zdrojem mnoha vitaminů, obsahuje antioxidanty a vlákninu. Ještě před několika lety se u nás nepěstovala tak snadno jako nyní. Bohužel pro některé lidi je stále problém pěstovat brokolici na zahradě.

Brokolice je velmi citlivá na sucho, proto musíme pamatovat na její pravidelné zalévání. Podívejte se, které rostliny se vyplatí vysadit vedle brokolice. Zajistíte si tak, že vaše letošní úroda bude obrovská.

Pěstování bio brokolice na zahradě

Brokolice má mnoho výhod! Především je skvělá pro lidi, kteří chtějí shodit nadváhu. Brokolice je lehce stravitelná a má nízký obsah kalorií. Měli by ji jíst i lidé s nedostatkem vápníku.

Brokolici si můžeme vypěstovat na vlastní zahrádce. Můžeme ji zasadit na jaře a užívat si ji až do podzimu. Nejlépe roste při teplotě 16 stupňů Celsia. Nesnášejí však příliš dobře horké počasí. Při teplotách nad 30 stupňů Celsia se růžice přestávají vyvíjet a začínají se objevovat květenství.

Pro brokolici bychom měli vybrat místo chráněné před větrem, plné slunce a tepla. Můžeme také myslet na vysazení některých rostlin, které budou pozitivně ovlivňovat růst brokolice.

Spolu s brokolicí vysazujte následující druhy zeleniny

Pokud se rozhodnete pro ekologické pěstování, musíte se ujistit, že máte pro brokolici vhodnou společnost. Tak budou sousední rostliny mezi sebou pozitivně působit. Mimochodem, tímto způsobem můžeme zajistit ochranu proti škůdcům a chorobám.

Vedle brokolice se vyplatí vysadit na záhon fazole. Dobře se osvědčí také společnost červené řepy, hrášku a celeru. Brokolici se bude dařit i vedle červené řepy. Které rostliny je lepší vedle sebe nesázet?

Tyto rostliny by neměly být vysazovány vedle brokolice.

Na záhonu mohou být také rostliny, které budou mít na brokolici nepříznivý vliv. Je lepší pro ně vyčlenit samostatnou část zeleninového záhonu. Tak se bude brokolice vyvíjet v klidu.

Česnek by se neměl vysazovat vedle brokolice. Rovněž je lepší vyhnout se výsadbě cibule, zelí a květáku vedle brokolice. Pokud je jedna část rostlin napadena škůdci, brzy se objeví i na brokolici.

Na jaře je dobré vhodně naplánovat prostor pro jednotlivé druhy zeleniny. Tím rostliny ochráníte před škůdci a zároveň se postaráte o jejich krásný a zdravý růst.

Leave a Response