Zahrada

Stačí 1 čajová lžička pod jakoukoli zelenou listnatou rostlinu, aby zázračně rozkvetla.

26views

Dnes vám ukážeme jednoduchý, ale účinný způsob, jak lépe vyživovat pokojové rostliny a květiny. Pojďme se na něj podívat.

Stačí 1 čajová lžička pod jakoukoli rostlinu, aby zázračně vykvetla!

Jedním z nepřátel rostlin na naší zahradě jsou komáři. Velmi užitečným trikem, jak komáry od našich rostlin odehnat, je použití granulovaného nebo práškového česneku. Česnek totiž obsahuje látky, které mají negativní (ale pro nás a naše rostliny pozitivní) vliv na patogenní mikroflóru a parazity.

Podívejme se blíže na to, jak toho dosáhnout.

Pusťme se do práce!

První metoda, kterou použijeme: rozprostřeme česnek na půdu.
Chcete-li se zbavit komárů, jednoduše nasypte polévkovou lžíci česnekového prášku do středně velké nádoby. Dobře ho rozetřete a rovnoměrně promíchejte s půdou.

Pokud chcete, můžete česnek také přikrýt vrstvou zeminy, aby se lépe zapracoval.

Druhým způsobem použití česneku je jeho namočení do vody.

Dalším způsobem, jak můžeme česnek využít ve prospěch rostlin na naší zahradě, je jejich zalévání. Je to velmi jednoduchá záležitost. Do nádoby musíme nalít litr předem ohřáté vody. V žádném případě by teplota neměla překročit 60 stupňů. Poté do vody nasypeme lžičku česnekového prášku.

Směs necháme vychladnout a poté ji přefiltrujeme. Vzniklou česnekovou vodu pak můžeme použít k zalévání květin a rostlin jako obvykle.

Tento postup je vhodný zejména pro fialky, muškáty a orchideje, ale lze jej použít i pro všechny ostatní druhy květin na zahradě.

Nyní již víte, jak na to. Je čas pustit se do práce.

Leave a Response