Zahrada

Pěstujte rajčata v tomto novém stylu a slimáci se jich ani nedotknou.

21views

Rajčata na mé zahradě nesmí chybět. Už léta však bojuji s tím, že mi rostliny ničí slimáci. Od té doby, co používám neobvyklý způsob pěstování rajčat, už nemám se slimáky problém.

Již dlouho připravuji výsadbu rajčat obráceně. Jak tato metoda funguje? Je to opravdu jednoduché. Rostliny plodí hodně a škůdci je nenapadají.

Která rajčata můžeme pěstovat vzhůru nohama?

Pěstování rajčat vzhůru nohama je fantastickou možností pro lidi, kteří dlouhodobě bojují s napadením slimáky. Ne všechny odrůdy však lze tímto způsobem pěstovat.

Pro pěstování rajčat vzhůru nohama doporučuji zvolit cherry rajčata. Jejich plody jsou menší, a to znamená, že se větve nelámou. Pro použití této metody zvažte odrůdy jako Tumbling Tom Red, Pendulina Red a Pendulina Orange.

Poměrně dost lidí nemá tušení, jak pěstovat rajčata vzhůru nohama. Je to opravdu jednoduchá metoda, která nevyžaduje zvláštní znalosti ani specifické vybavení. Jak tedy začít pěstovat rajčata tímto způsobem?

Jak pěstovat rajčata vzhůru nohama?

Na začátek si musíme připravit květináče pro výsadbu rajčat. Můžeme si vybrat, zda si koupíme speciální sadu pro pěstování rajčat tímto způsobem, nebo si květináče připravíme sami.

Pro pěstování rajčat vzhůru nohama je ideální pětilitrová plastová láhev. Stačí odříznout dno a po stranách láhve provléknout provázek, na který ji zavěsíme. Jak sázíte rajčata?

Takto pěstuju rajčata už dlouho.

Výsadba rajčat tímto způsobem je opravdu snadná. Vyberte si menší sazeničku a prostrčte ji shora naříznutým dnem, pak protáhněte výhonky vývodem láhve. Nyní můžeme „květináč“ naplnit substrátem shora.

Pro rajčata volím úrodný substrát s pH 5,5 až 6,5. V případě rajčat je vhodné, aby substrát měl pH 5,5 až 6,5. Pěstování rajčat vzhůru nohama vypadá podobně jako tradiční pěstování. Rostliny potřebují světlé a teplé místo.

Výhodou této metody je ochrana rajčat před slimáky. Dlouho jsem bojoval s nákazou nahých slimáků, kteří mi sežrali všechny rostliny. Nyní si mohu rajčata užívat po celou sezónu.

Leave a Response