Zahrada

Brzy uplyne důležitá lhůta. Pokud ji prošvihnete, nebudou žádné třešně.

22views

Toto ošetření se provádí naposledy. Při tomto ošetření můžeme počítat s hojností třešňových plodů. Na to musíme pamatovat, zejména pokud jsou stromy v zahradě relativně mladé.

Pokud termín promeškáme, nebude žádná úroda. Zjistěte, jak správně pečovat o ovocné stromy. Rozhodující je jejich věk.

Kdy stříhat třešně?

Ovocné stromy se prořezávají brzy na jaře. Pokud jste tak ještě neučinili, je ideální čas v dubnu. Počasí začíná být příznivé. Sluníčko svítí a mrazy už nejsou nepříjemné.

Konec března/začátek dubna je vhodnou dobou pro řez mladých třešní. Ty se také prořezávají ihned po vysazení na zahradě. Starší třešně toto ošetření potřebují také, ale ve zcela jinou dobu.

Velké stromy se prořezávají po ukončení plodů. To je třeba provést v červenci až srpnu. Jak správně prořezávat třešně na jaře? Je to opravdu velmi jednoduché.

Jak správně prořezat třešně na jaře?

Jedním z nejdůležitějších řezů je čistý řez. Díky němu se do koruny dostane více kyslíku a světla. Tento řez odstraňuje výhony uvnitř koruny. Větve by měly být odstraněny na samých koncích.

Mladé stromy by se měly prořezávat každé jaro. Tímto způsobem také formujeme tvar. Zároveň třešeň stimulujeme k růstu nových výhonů a plodů. Jak prořezávat starší stromy?

Zde je návod, jak prořezávat starší třešně.

Starší třešně se stříhají mnohem méně často. Jedním z nejdůležitějších řezů je čistý řez. U dospělých stromů by se měl provádět každé tři až čtyři roky.

V červenci a srpnu, po odkvětu plodů, se starší třešně radikálně prořezávají. Zejména pokud v daném roce nevytvořily nejlepší plody. Řez ovocných stromů je velmi důležitý postup. Na jaře jej nevynechávejte.

Leave a Response