Zahrada

V dubnu tyto maliny dobře zalévejte. Budou plodit jako bláznivé

26views

Pěstování malin je mezi Slováky stále oblíbenější. Důvodem jsou nejen jejich přemrštěné ceny v diskontních prodejnách. Mnozí z nás si opět začali vážit přírodní, alternativní medicíny a koneckonců malinová šťáva byla tou „přísadou“ do čaje, která nás v dětství zázračně vyléčila.

Na tom není nic překvapivého. Maliny jsou malé vitaminové bomby. Pokud jste se rozhodli vypěstovat si vlastní „malé zdravé“, určitě se podívejte, jak je pěstovat v dubnu. Tak vám maliny porostou jako blázen.

Čím mám maliny hnojit?

Mnoho zahrádkářů si klade otázku, čím na jaře hnojit maliny, aby keře dostaly potřebné živiny. Diskutují o typech speciálních produktů, přičemž řešení svého problému najdou v kuchyni.

Ano, s pomocí „zbytků z domácnosti“ si můžete vyrobit vynikající hnojivo na maliny, které (buďte si jisti) stonásobně předčí všechny chemické přípravky.

Chcete vědět, jak si vyrobit domácí hnojivo na maliny, po kterém vám maliny vystřelí do výšky? Pak si přečtěte zbytek našeho článku.

Jak vyrobit domácí hnojivo na maliny?

Domácí hnojivo na maliny si můžete vyrobit z odpadu z domácnosti. Pokud si nedokážete představit nedělní oběd bez brambor, řízků a meziplodiny, máte vše, co vaše maliny potřebují ke správnému růstu, po ruce.

Co budeme potřebovat? Potřebujeme jen bramborové slupky. Vložíme je do hrnce a zalijeme vroucí vodou. Teď už je jen stačí odložit na 3 dny, po uplynutí této doby přípravek scedíte a máte hotovo. Tento postup bez ředění je vhodný pro zalévání malin.

Jak urychlit růst malin?

Pokud vás zajímá, jak ještě můžete urychlit růst malin, máme pro vás několik patentů. Maliny by se měly vysazovat do půdy s mírně kyselým pH (5,5 až 6,5) a do mírně vlhké, úrodné půdy.

Vyplatí se jim vybrat vzdušné, slunné místo. Kromě toho nic neurychlí růst malin tak jako jejich řez dvakrát ročně. Nezapomeňte pravidelně odstraňovat plevel.

Pokud se vaše maliny správně vyvíjejí, nezapomeňte je podpořit. Tyto rostliny se rády pnou. Podepřením jejich metliček zajistíte, že plody nepřijdou do přímého kontaktu s půdou, což by mohlo urychlit proces hnití.

Leave a Response