Zahrada

Takto pěstují angrešt nejlepší zahradníci. Nezapomeňte na toto

21views

Kdysi se na zahradách často vyskytoval, dnes je tak trochu zapomenutý. Jaká škoda! Džem, marmeláda a angreštový kompot jsou skutečné pochoutky. Pokud si na nich chcete pochutnávat každý den, vyplatí se pěstovat angrešt na zahradě.

Tyto ovocné keře se pěstují velmi snadno a při dodržení několika jednoduchých triků se můžeme každé léto těšit z celých košů ovoce.

Angrešt je opět v oblibě

Na vlně návratu ke kořenům a znovuobjevování zapomenutých chutí v kuchyni si angrešt pomalu získává oblibu a vrací se do našich sadů a zahrad. Vzhledem k velké výživové hodnotě a vitamínům, na které je toto ovoce bohaté, je to pozitivní trend.

Malý keřík s hustým tvarem a malými listy se pěstuje ve dvou základních odrůdách: zelené a červené. Existuje mnoho odrůd, od pohledného a odolného angreštu Resistenta, přes čínský a indický angrešt až po sladký angrešt odrůdy Niełościowski.

Aby keř hojně plodil, vyplatí se při jeho pěstování a péči dodržovat několik jednoduchých pravidel. Začněme správnou výsadbou angreštu.

Jak vysazovat angrešt?

Pokud s pěstováním angreštu teprve začínáte, měli byste zvolit správný čas a místo. Mladé sazenice mají raději mírné teploty, proto se vyplatí vysazovat je na jaře nebo na podzim.

Keře angreštu rostou mnohem lépe na dobře osvětlených místech. Důležitá je také správná příprava půdy – zkypření půdy, přidání kompostu a zajištění kyselého pH.

Péče o angreštové keře

Angrešt je třeba pravidelně zalévat, aby nevyschl nebo nebyl přemokřený. Jednou ročně obohaťte půdu, ve které keře rostou, kompostem nebo speciálním hnojivem.

Brzy na jaře keře prořežte a odstraňte poškozené větve. Pravidelný řez zabraňuje volnému růstu angreštu, zajišťuje dostatek světla pro výhony a zmlazuje keř.

Kromě toho se vyplatí keře pravidelně prořezávat a hnojit a vhodnými opatřeními je chránit před chorobami a škůdci. Nezapomínejme na podporu angreštu pěstovaného na kmeni. Takové dobře udržované keře na jaře krásně kvetou a v létě plodí koše ovoce.

Leave a Response