Zahrada

Nevyhazujte krabice od vajec. Můžete z nich vyrobit úžasné věci a ještě ušetřit peníze.

20views

Lidé polévají vaječné skořápky vodou z mnoha důvodů. Jedním z hlavních důvodů je, že mokrý list se snadno změkčí a lze ho stlačit do menšího objemu, čímž se ušetří místo v kontejneru na tříděný odpad. Tento způsob je také užitečný pro ty, kteří nechtějí často chodit sbírat tříděný odpad.

Nejen pro zahrádkáře

Dalším důvodem, proč mohou lidé plošinu zalévat, je její příprava na další použití. Zahrádkáři například používají plato jako startovací plošinu pro sazenice. Do každé prohlubně nasypou zeminu a zasadí semínka nebo malé rostlinky. Když rostliny vyrostou, přesadí je ven. Tímto způsobem si plato udržuje vlhkost, která je ideální pro klíčení semen.

Kromě toho lze podnosy na vajíčka použít také jako praktický organizér v dílně nebo garáži k uložení menších předmětů, jako jsou hřebíky, šrouby nebo matice. A pokud jde o recyklaci, díky pokročilým recyklačním technologiím lze nyní tácky na vejce po namočení a stlačení vyhazovat do modrých kontejnerů na papír.

Přelití vaničky na vejce vodou je tedy jednoduchý, ale účinný způsob, jak zmenšit její objem a připravit ji k opětovnému použití nebo recyklaci.

Mnoho způsobů jejich využití

Mokré zásobníky na vejce nabízejí mnoho praktických i kreativních využití. Zde je několik nápadů, se kterými můžete naložit podle vlastního uvážení.

  • Zahradničení: Jak jsem se již zmínil, tácky na vajíčka mohou sloužit jako skvělé startovací bloky pro pěstování sazenic. Při zalévání je tácek pružnější a lépe udržuje vlhkost, což je ideální pro klíčení semen.
  • Organizér na drobné předměty: V dílně můžete vlhké tácky na vajíčka použít k uspořádání drobných předmětů, jako jsou šroubky, hřebíky nebo korálky. Voda pomáhá udržet předměty na místě a zabraňuje jejich rozsypání.
  • Tvoření s dětmi. Můžete z nich vyrobit masky, lodě nebo třeba malé divadelní scénky.
  • Biologicky rozložitelné nádoby. Jsou biologicky rozložitelné, takže je můžete zasadit přímo do země.
  • Odhlučnění: Vlhké desky lze použít k odhlučnění domácího studia nebo jiných míst, kde je třeba snížit hluk.
  • Recyklace. Mokré desky se snáze stlačují, což usnadňuje jejich přepravu do recyklačního zařízení.
  • Kompostování: Pokud máte kompostovací místo, mokré tácky na vejce se rychleji rozkládají a přispívají k výrobě kvalitního kompostu.
  • Dekorace: S trochou kreativity můžete z mokrých tácků od vajec vytvořit dekorativní předměty, například vázy nebo svícny.
  • Podložky pod rostliny: Vlhké tácky můžete použít jako podložky pod květináče, které zachytí přebytečnou vodu po zalévání.
  • Hračky pro domácí mazlíčky: Některé rafty mohou být bezpečnými a zábavnými hračkami pro malá domácí zvířata, jako jsou hlodavci nebo ptáci.

To je jen několik z mnoha způsobů, jak můžete mokré vory na vajíčka využít. Je to skvělý způsob, jak snížit množství odpadu a zároveň být kreativní.

Leave a Response