Zahrada

Chcete nejsilnější zeleninu? Přikrmujte je speciálním hnojivem, které si sami vyrobíte.

19views

Každý zahrádkář sní o zdravých, silných a efektních sazenicích. To zaručuje, že rostliny přinesou bohatou úrodu, o které sní každý zemědělec.

Někdy však štěstí potřebuje trochu pomoci. S pomocí přírodního hnojiva, které si můžete doslova vyrobit z několika ingrediencí, které máte určitě doma.

Proč je tak důležité pečovat o sazenice?

Ačkoli by se mohlo zdát, že skutečným uměním péče o zahradu je udržovat statné keře při životě a správně je hnojit, veškeré kouzlo se odehrává při pěstování sazenic.

Právě ty vyžadují zvláštní péči, protože jsou náchylné k mnoha chorobám, nedokážou se vyrovnat s nedostatkem živin v půdě nebo chronickým suchem.

Proto je velmi důležité, aby hnojivo, které sazenicím dodáváme, bylo vhodné. Tak si můžeme být jisti, že budou odolnější vůči případným chorobám či parazitům a že se jim dostatečně rozvine kořenový systém.

Jaké hnojivo použít na sazenice?

Ideálním hnojivem pro sazenice je hnojivo na přírodní bázi. Jednoduše ho smíchejte:

  • 1 čajová lžička droždí;
  • 1 lžička jedlé sody;
  • 1 litr teplé vody.
  • Poté, co necháte přípravek 2 hodiny odstát, nařeďte jej 10 litry vody a zalijte jím sazenice.
Sadzonki 3 dc0d7e3b79

Proč je domácí hnojivo na sazenice tak účinné?

Přestože je složení domácího hnojiva pro sazenice stručné, ne-li triviální, obsahuje všechny důležité mikroživiny, které naše sazenice potřebují.

Kvasnice jsou bohaté na vitamin B a minerální látky, jako je dusík a fosfor. Jejich přidání do půdy prospívá rozvoji kořenového systému sazenic.

Jedlá soda je naopak pro sazenice přírodním antibiotikem. Chrání před kořenovými chorobami a houbovými chorobami. Toto domácí hnojivo se doporučuje aplikovat 2 až 3krát měsíčně. Na výsledky určitě nebudete muset dlouho čekat.

Leave a Response