Zahrada

Posekejte trávník takto, abyste měli nejhezčí trávník v okolí.

24views

Kdo z nás nesní o krásném trávníku na zahradě? Bohužel o krásný trávník je třeba správně pečovat a nesprávným sekáním si často koledujeme o problémy.

V tomto článku vám ukážeme, jak trávník nesekat a proč mu tím jen uškodíte. S těmito znalostmi posunete své zahradnické dovednosti na vyšší úroveň.

Jak často byste měli sekat trávník?

Začněme od základů. Jak často byste měli sekat trávník? To je dost individuální otázka, ale obecně se má za to, že jednou týdně. Pokud však váš trávník roste velmi rychle, má smysl sekat ho častěji.

Také trávník sekejte maximálně do poloviny jeho délky. Ideální délka trávníku je 4 cm. To platí na jaře i na podzim. V létě se doporučuje zvýšit ji na 5 až 6 cm kvůli panujícím vedrům.

Trávník byste měli sekat, když je suchý. Mokrý trávník je pro sečení kategoricky nevhodný. Snadno ho posekáte příliš nakrátko nebo nerovnoměrně, což pokazí jeho celkovou estetiku.

Jak připravit trávník před zimou?

Před zimou je důležité posekat trávu na výšku 5 cm. Pokud necháte trávu před prvním sněžením příliš dlouho, padající sníh ji zatlačí do země a omezí přísun čerstvého vzduchu. To usnadňuje tvorbu plísní.

Pokud posekáte trávu příliš nakrátko, během tuhé zimy zmrzne a trávník se pak stane náchylným k nemocem a parazitům.

Jakých chyb se vyvarovat při sekání trávníku?

Nyní již víte, jak správně udržovat svůj trávník. Jsme si jisti, že pokud nebudete sekat mokrou trávu, budete dbát na to, aby se příliš nerozrostla, ale také na to, abyste ji nesekali až na zem, bude vše v pořádku.

V neposlední řadě je třeba trávník, stejně jako každou rostlinu, správně hnojit. Pokud vidíte, že je vysušený, neváhejte ho zalít nebo použít dodatečnou dávku kondicionéru. Díky tomu bude váš trávník nejkrásnější v okolí.

Leave a Response