Zahrada

Aplikujte ihned po výsadbě. Okurky budou odolné vůči chorobám

16views

Okurky jsou mimořádně výnosnou zeleninou. Nemají žádné zvláštní nároky a jejich péče je jednoduchá. Zároveň se vyznačují nejen vynikající chutí, ale také vysokým výnosem. Jak ho ještě zvýšit?

Stačí do své péče o okurky přidat několik jednoduchých triků a budete moci sklízet ještě více okurek z vaší zahrady.

Pěstování okurek – jednoduché a prospěšné

O uspokojení, které přináší pěstování a konzumace doma vypěstované zeleniny, není třeba nikoho přesvědčovat. Je to jedinečná chuť, hojnost vitamínů a radost z úspěchu.

V tomto ohledu jsou okurky bezkonkurenční – poskytují vysoké výnosy při vynaložení malého úsilí a času. Stačí si při pěstování zapamatovat několik základních pojmů a činností.

V první řadě nezapomeňte, že okurky milují teplo. Sazenice připravujte až v první polovině dubna a do půdy je přesazujte až po skončení „chladného zahradnického období“ v druhé polovině května.

Jak pěstovat okurky?

Jak jsme se již zmínili, tato zelenina dává přednost vyšším teplotám, proto by měla být vysazena na dobře osluněném místě. Před výsadbou okurek přidejte do jamek dřevěný popel a vyloupaný hrách. Nezapomeňte rostliny důkladně zalévat a hnojit.

Pokud se o okurky budete řádně starat, odmění se vám bohatou úrodou až 10 kg zeleniny na rostlinu! Jak dosáhnete tak vynikajícího výsledku? Stačí použít jednoduchý trik založený na jedlé sodě.

Hnojení okurek jedlou sodou

Rychlý růst okurek vyžaduje pravidelné hnojení a přihnojování půdy. Abychom rostliny posílili, „ošetříme“ je jedlou sodou. Její výjimečné vlastnosti rádi využíváme při vaření a čištění, ale vyplatí se ji použít i na zahradě. Jak na to? Použijte metodu 1:10.

Nasypte 10 g jedlé sody do 1 litru vody a zamíchejte. Každých čtrnáct dní zalévejte okurky na záhoně hotovým přípravkem. Postup opakujte třikrát. Jak hnojivo s jedlou sodou funguje?

Zásaditá reakce jedlé sody neutralizuje kyselé pH půdy a vytváří příznivé podmínky pro růst zeleniny. Přídavek jedlé sody posiluje rostliny, které se stávají odolnějšími vůči působení škodlivých patogenů, choroboplodných zárodků, jako jsou houby a škůdci. Takto ošetřené okurky také lépe odolávají teplotním výkyvům.

Leave a Response