Zahrada

Zalévejte muškáty tímto hnojivem a ožijí.

33views

Pelargonie jsou jednoznačně královnami slovenských balkonů. Bohužel i ony mohou mít někdy špatný den a výrazně narušit estetiku našeho balkonu.

Místo mávnutí rukou použijte prostředek, který určitě máte v kuchyňské skříňce, a své vadnoucí pelargonie oživíte během chvilky.

Proč muškáty vadnou?

Mnoho zahrádkářů má problém s kvetoucími muškáty. Zdá se, že rostlina se vyvíjí správně, ale my chceme květy, ne další a další zelenou hmotu, že?

Muškáty obvykle nekvetou kvůli příliš malému množství slunečního světla nebo nedostatečné zálivce. Přemokření muškátů může způsobit hnilobu kořenů, zatímco sucho způsobuje vadnutí květů. Muškáty mohou také vadnout v důsledku šíření houbových chorob nebo napadení škůdci.

Důležité je také správné hnojení. To je zodpovědné za krásný vzhled vašich květů a jejich správný růst a kvetení. Víte však, jak si vyrobit domácí hnojivo na muškáty?

Recept na domácí hnojivo pro muškátové keře

Ať už vaše muškáty chřadnou kvůli nedostatečné péči, napadení hmyzem nebo nesprávnému hnojení, domácí hnojivo pro muškáty může vaše květiny zachránit.

Jednoduše vložte omytou, neoloupanou bramboru do 1 litru vody a vše rozmačkejte na hladkou kaši. Pak vše sceďte a máte hotovo. Tímto hnojivem hnojte muškáty jednou měsíčně.

Toto je klíč k záchraně muškátů

Přestože je hnojení květin domácím hnojivem pro muškáty skvělé a dodává květinám sloučeniny, jako je fosfor, draslík, železo, mangan, bór, zinek, měď a molybden, klíčem k záchraně muškátů je jejich přesazení.

Pokud byly tyto květiny napadeny houbovými chorobami nebo jste rostliny příliš zalévali, přesazení do nové půdy bude skvělým řešením.

Při přesazování navíc nezapomeňte odstranit všechny poškozené části rostliny, aby se muškátům na novém místě dobře dařilo.

Leave a Response