Zahrada

Tohle je třeba udělat s rajčaty v červnu, abyste získali co nejlepší úrodu.

20views

Červen je pro pěstování rajčat obzvláště náročný měsíc. Právě v tomto období musíme dbát nejen na ochranu úrody před suchou hnilobou, ale také na zajištění co nejlepší úrody.

Pokud jste si mysleli, že nejnáročnější období péče máte za sebou, mýlili jste se. Ujistěte se, co ještě musíte udělat, abyste si užili skvělou úrodu.

Jak pečovat o rajčata v červnu?

Zahradníci doporučují v červnu omezit množství dusíkatých hnojiv. Jejich použití může způsobit nadměrný růst zeleně, což nepříznivě ovlivní vývoj plodů.

Zahradník z kanálu infouprawa upozorňuje, že pokud už mají vaše rajčata tmavě zelené listy, je nejlepší čas přestat používat dusíkatá hnojiva. Místo toho se vyplatí použít draselná a fosforečná hnojiva, která urychlí vývoj rajčat.

Zahradník si dává pozor, aby v půdě nezpůsobil nedostatek živin. Je pravda, že přehnojení může způsobit více škody než užitku, ale úplný nedostatek hnojení bude mít katastrofální následky.

Zalévání a hnojení jsou nezbytné

Zahradník varuje, že přehnojení dusíkem v době zrání plodů může způsobit jejich praskání. Doporučuje zvážit zastínění rajčat a dostatečnou zálivku za slunečných dnů.

Upozorňuje, že kroucení listů rajčat může znamenat, že jsou rajčata přehřátá, mají příliš málo živin nebo jsou nedostatečně zavlažená. Dostatečně rychlá reakce umožní rajčatům plně se nadechnout.

Udělejte to v červnu a o své úrodě nebudete vědět.

Zahradník z kanálu infouprawa na YouTube zdůrazňuje, že bychom měli věnovat zvláštní pozornost stavu našich rajčat v červnu. Varuje, že v červnu může být vaše úroda zcela zničena kvůli výkyvům teplot a šíření škůdců nebo chorob, jako je suchá hniloba rajčat.

Zahradník prozrazuje ještě jeden trik, a tím je hnojení. Říká, že v létě, kdy rajčata zčervenají, se vyplatí podpořit jejich vývoj draslíkem, který zaručí krásnou červenou barvu rajčat bez žlutých záblesků.

Všechny postřiky a zálivky samozřejmě doporučuje provádět, když jsou rostliny v chladu. Z tohoto důvodu se vyplatí provádět tyto činnosti na zahradě ráno nebo pozdě večer.

Leave a Response