Blog

Špinavý záchod? Hoďte tam tohle z kuchyně a bude jako nový.

42views

Potřebujete vyčistit toaletu, ale nemáte doma žádný čisticí prostředek? Nemusíte běžet do obchodu. Vytáhněte ze skříně několik přípravků a hoďte je do mísy. Druhý den bude jako nová.

Záchod je jedním z nejšpinavějších míst v domě. Každý den se na něm shromažďují miliony bakterií, proto je třeba jej pravidelně čistit. Většina z nás používá k bělení a dezinfekci povrchu silné chemikálie s chlórem. Je to účinné, ale drahé řešení a z intenzivního zápachu chlóru vás bude bolet hlava.

Objevte levné, ekologické, účinné a zcela přírodní řešení, díky kterému bude vaše záchodová mísa zářit čistotou. Stačí použít několik produktů, které už pravděpodobně máte v kuchyňské skříňce.

Vhoďte je do záchodu a nechte působit přes noc. Ráno bude jako nová.

Čištění záchodové mísy je jednou z těch domácích prací, které byste nejraději vynechali. Silné chemikálie s velmi silným zápachem, které vám způsobují silnou bolest hlavy a někdy i nevolnost, vám nepomohou. Tento problém lze vyřešit. Stačí nahradit hotové čisticí prostředky domácími, založenými pouze na přírodních a běžně dostupných surovinách. Jsou stejně účinné jako ty z obchodů a zároveň mnohem levnější.

Jak můžete vyčistit toaletu přírodní cestou? Můžete to udělat několika způsoby. Začněme netradiční, ale velmi účinnou metodou, která odstraní i ty nejodolnější nečistoty. Potřebujete dvě věci – kostku čerstvého droždí a lžíci cukru. Večer před spaním rozdrobte droždí a nasypte ho do misky. Pak je posypte dvěma lžícemi cukru a zavřete víčkem. Ráno skořápku vydrhněte a opláchněte vodou. Bude lesklá a zároveň čistá.

Přírodní čisticí prostředek na toaletu. Už nikdy nekupujte hotový čisticí prostředek

Výše uvedená metoda je jen jedním z mnoha patentů na čištění toalet domácími metodami. Pokud nemáte kvasnice a chcete se zbavit nevzhledného vodního kamene a nepříjemného zápachu, nalijte do mísy půl sklenice lihového octa a nechte ji tak několik hodin působit. Ocet odstraní vodní kámen, neutralizuje nepříjemný zápach a navíc vyleští povrch mísy.

Místo octa můžete použít jedlou sodu nebo kyselinu citronovou. Na odolné a houževnaté nečistoty, se kterými si soda ani kvasnice neporadí, si vyrobte domácí toaletní tekutinu. Budete potřebovat borax, tekuté mýdlo, vodu a oblíbený esenciální olej.

Jak ji vyrobit. Rozpusťte čtyři polévkové lžíce boraxu ve 200 ml vroucí vody. Po úplném vychladnutí roztok nalijte do lahvičky a přidejte 5 lžic tekutého mýdla a několik kapek oblíbeného esenciálního oleje, například levandulového. Láhev uzavřete a důkladně protřepejte. Tekutina je připravena k okamžitému použití. Funguje stejně jako toaletní tekutina zakoupená v obchodě.

Leave a Response