Zahrada

Slupky okurky nevyhazujte. Takový zázrak dokážou na zahradě udělat

26views

Věděli jste, kolik cenných produktů denně vyhazujete do koše? Nenavrhujeme, abyste takto vyhazovali potraviny. Bohužel při zpracování vzniká spousta odpadu, který nesprávně vyhazujeme do koše.

Například slupky z okurek jsou na zahradě velmi cenným produktem, který může nahradit umělá a drahá hnojiva. Kromě toho odpuzuje některé invazivní škůdce, kteří mohou zničit naši úrodu.

Využijte okurky naplno

Nedávno jsme psali o tom, že hořkou chuť okurek způsobují sloučeniny zvané cucurbitaciny, které okurky obsahují. Tyto sloučeniny mají řadu zdraví prospěšných vlastností, které můžete bez obav využít na své zahradě.

Jejich protizánětlivé, protiplísňové a antibakteriální vlastnosti lze využít nejen na zahradě, ale i v domácnosti.

Například okurkové slupky jsou skvělé jako několikaminutová maska na oči, která se skvěle vypořádá s ranními otoky.

Jak používáte slupky z okurek na zahradě?

Slupky z okurek na zahradě dobře fungují jako odpuzovač mravenců. Vděčí za to již zmíněným okurbitacinům.

Jednoduše rozprostřete slupky od okurek na zahradě v místech, kde se mravenci nejčastěji vyskytují, a máte hotovo. Můžete si být jisti, že z vaší zahrady budou houfně prchat.

Vyčistěte nečistoty odpadem

Věděli jste, že přírodní čisticí prostředek můžete vyrobit i ze slupek od okurek? Málokdo ví, že ta se skvěle hodí na čištění kuchyně a koupelny.

Stačí smíchat 3 polévkové lžíce jedlé sody, hrst nastrouhaných okurkových slupek a trochu vody. Vše důkladně promíchejte a máte hotovo. Homogenní hmota je skvělá na odstranění odolných skvrn.

Stačí ji nanést na skvrnu, počkat několik minut a opláchnout vodou. I těžko odstranitelné skvrny jednoduše nemají s touto směsí šanci. Vřele doporučujeme vyzkoušet tento i další naše okurkové patenty v praxi. Budete překvapeni, kolik toho dokážete s obyčejným kuchyňským odpadem.

Leave a Response