Blog

Nalijte to do záchodu a do rána bude jako nový.

54views

Udržovat toaletu v čistotě není snadný úkol, který často vede k bílé horečce. Používání silných a žíravých přípravků má často špatný účinek a škodí vašemu zdraví. Proto vám doporučujeme, jak vyčistit toaletu snadným způsobem.

Koupelna je místnost nejvíce náchylná k hromadění bakterií a nečistot. Stojí za zmínku, že vlhkost v místnosti může způsobit vznik plísní, které se velmi obtížně odstraňují. Z tohoto důvodu se vyplatí ji pravidelně čistit, ale bez použití drahých a neúčinných čisticích prostředků.

Jak snadno vyčistit záchodové prkénko?

Ukázalo se, že k tomu nepotřebujete speciální chemikálie a stačí vám to, co máte po ruce. Proto sáhnete po pracím prášku, který si poradí nejen se špínou na oblečení, ale i v záchodě. Stačí do mísy nasypat 1 šálek prášku a pak několik hodin počkat.

Nejlepší je, když to uděláte večer, protože přes noc bude mít přípravek šanci účinně působit. Ráno, když vodu vypláchnete, zjistíte, že mísa je mnohem bělejší než předtím a také se leskne. Stojí za zmínku, že prací prášek si poradí i s vodním kamenem a usazeninami, které bez větších problémů rozpustí. Nakonec můžete stěny toalety otřít záchodovou štětkou, díky níž zmizí všechny nečistoty.

Další rychlé způsoby čištění toalety

Pokud vám záleží na ekologických řešeních a nechcete používat chemické prostředky, vyplatí se použít alespoň jedlou sodu a kyselinu citronovou. Stačí smíchat asi půl šálku jedlé sody a ¼ šálku kyseliny citronové a pak vše nalít do záchodové mísy.

Celé to jemně promíchejte, dokud se nevytvoří pěna, a nechte půl hodiny působit, poté toaletu spláchněte a vyčistěte kartáčem.

Případně vyzkoušejte směs octa a vody v poměru 1:1 a přidejte několik kapek vybraného esenciálního oleje, například levandule. Přípravek jednoduše nalijte do láhve s rozprašovačem a poté důkladně postříkejte celý povrch záchodového prkénka. U této metody je klíčové načasování, proto nechte směs chvíli působit. Nakonec přípravek opláchněte a toaleta bude zářit.

Leave a Response