Zahrada

Klíčové ošetření cibule před sklizní. Sklizeň bude dokonalá

23views

Kvalita půdy, druh cibule a správná péče jsou klíčové vlastnosti, které zaručí krásný růst cibule. Někdy to však nestačí.

Zahradník z kanálu infouprawa na YouTube prozrazuje, jaká klíčová předsklizňová ošetření je třeba provést, aby vaše cibule poskytla krásnou úrodu. Víte, které z nich má na mysli?

Na výběru cibule záleží

Péče o cibuli velmi závisí na odrůdě. Například odrůda Senshyu Yellow se vyznačuje vynikajícími výnosy, které jsou navíc poměrně efektní.

Jarní cibulky jsou naopak „cibulovým standardem“. Sklízí se v červenci a srpnu. Pokud vám naopak záleží na cibulových mutantech, zvolte výstavní odrůdu Ailea Craig.

Zahradník z kanálu infouprawa na YouTube upozorňuje, že vysazením více odrůd cibule na zahradě můžete výrazně prodloužit období sklizně a zajistit si ještě větší úrodu.

Nepokazte si cibuli a užijte si skvělou úrodu

Mnoho zahrádkářů láme pažitku z cibule. Teoreticky je to proto, aby se rostlina lépe živila hlízami. Nemá však smysl to dělat. Ta se nakonec zlomí sama, což může omezit správný růst rostliny.

Mimochodem, cibulové cibulky lze použít i při vaření. Sušená pažitka je způsob, jak vyčkat na nejvhodnější dobu sklizně.

Odstraňte květní stvol

Kvetoucí cibule je něco, co nechceme. Zahradník z kanálu infouprawa na YouTube upozorňuje, že kvetoucí cibule omezuje její růstový potenciál, protože do vývoje květů přenáší obrovské množství energie.

Kromě toho cibuli nezalévejte přímo, protože to může způsobit její předčasné uhnívání. Občas odstraňte cibule, které byly napadeny škůdci nebo chorobami, protože tím můžete omezit šíření plísní.

Pokud škůdci napadli cibuli na jednom místě, nesázejte ji na stejné místo. Zahradník také doporučuje vybírat k výsadbě pouze zcela zdravé cibule. To zaručuje krásnou úrodu.

Leave a Response