Zahrada

Zalévejte jím sazenice rajčat. Budete mít tu nejchutnější úrodu

30views

Nic se nevyrovná chuti rajčat vypěstovaných přímo z vlastní zahrady. Je to chuť léta a skutečná vitamínová bomba. Abyste si však mohli vychutnat bohatou úrodu, musíte se o rostliny starat a dodávat jim potřebné živiny v každé fázi jejich vývoje.

Dobře vyživené sazenice rajčat jsou zárukou dobrých plodů a bohaté úrody po celou sezónu. Zde je jednoduchý recept na domácí hnojivo pro sazenice rajčat, které se vyrábí z …odpadu.

Rajčata díky hnojivu porostou zdravá a velká

Rajčata jsou oblíbenou zeleninou Slováků. I když botanicky jsou ve skutečnosti ovocem, a to nejzdravějším ovocem na světě. Vedle bohaté výživové hodnoty se s nimi pojí i jejich kulinářské vlastnosti – rajčata chutnají skvěle syrová, v omáčkách i polévkách.

Abychom si mohli pochutnat na dobrých rajčatech přímo ze zahrady, je důležité zajistit správné podmínky pro pěstování a dodávat rostlinám potřebné živiny.

Právě díky pravidelnému hnojení rostou keře rajčat zdravé a silné, bohatě kvetou a přinášejí více plodů. K hnojení se vyplatí použít i jinou zdravou zeleninu, například brambory.

Bramborové slupky jako hnojivo pro rostliny

Nemusíme utrácet jmění za chemické živiny pro rajčata. Stačí jednoduché, doma vypěstované suroviny, dokonce i … odpad. Organické hnojivo si můžeme vyrobit ze slupek od brambor. Brambory, které jsou neprávem považovány za nezdravé a tučné, obsahují mnoho vitaminů a cenných látek, které jsou uloženy hlavně ve slupce.

Bramborová slupka je bohatstvím mikroživin. Obsahuje velké množství vitaminu C a B a je také zdrojem draslíku, fosforu, vápníku, hořčíku a železa. To vše potřebují sazenice rajčat k růstu, kvetení a tvorbě plodů.

Již po týdnu můžete pozorovat první účinky používání tohoto domácího hnojiva. Sazenice rychle zesílí, stanou se silnými, zdravými a odolnými.

Recept na hnojivo ze slupek brambor

Recept na organické hnojivo je velmi jednoduchý. Oloupejte slupku z několika důkladně omytých brambor, dejte je do hrnce a zalijte 2 litry vody. Přiveďte k varu a vařte 20 minut. Scedíme a necháme vychladnout.

Řízky zalijte tekutinou získanou z vaření bramborových slupek, vodu nalijte přímo do půdy u kořene. Nezalévejte listy ani stonky! Toto ošetření opakujte každých 10-14 dní. Toto hnojivo používejte nejen na rajčata, ale také na okurky, papriky a sazenice jiné zeleniny a ovoce.

Leave a Response