Blog

Vyzkoušejte tento trik a vaše toaleta bude zářit jako nová.

27views

Každý dobře ví, že čištění toalety je jednou z nejneoblíbenějších domácích prací. Není divu, protože tento úklid neustále odkládáme a moc se nám do něj nechce. Výsledkem je, že se špína hromadí a my si s ní nevíme rady. Přípravky zakoupené v obchodě většinou pomáhají jen okrajově, ale náhradní přípravky udělají své.

Čistá toaleta je nutností, protože se v ní hromadí mnoho bakterií, které jsou nebezpečné pro naše zdraví. Na stěnách se však často tvoří vodní kámen, nevzhledná bílá usazenina, která nezmizí ani při důrazném drhnutí. Nejproblematičtějšími místy jsou rohy toalety, tedy charakteristické konkávní hrany. Jak jim dodat lesk?

Jak účinně vyčistit toaletu?

Tuto otázku si klade mnoho lidí a odpověď na ni neexistuje. Pokud obvykle stěny toalety poléváte toaletní tekutinou a pak sáhnete po štětce a důkladně ji umyjete, raději s tím přestaňte. Tato metoda odstraní nečistoty pouze povrchově, protože nevyčistí všechny části toalety. V důsledku toho je třeba mísu vyčistit znovu, čímž se začarovaný kruh uzavírá.

Odložte všechny chemické přípravky, protože stejně nebudou mít požadovaný účinek. Raději zvolte jejich náhražky, které máte jistě doma, a vaše toaleta bude čistší než kdy jindy. Dobrou alternativou toaletní tekutiny bude ocet, který je přírodním a bezpečným čisticím prostředkem. Za zmínku stojí, že jeho vlastnosti jsou dezinfekční a silně čisticí, což je pro znečištěnou toaletu zásadní.

Čím čistit toaletu?

Pouhým nalitím octa do toalety ji zázračně nevyčistíte. Musíte ještě vědět, jak ho účinně použít, a k tomu budete potřebovat mísu a toaletní papír a gumové rukavice. Pro začátek nalijte ocet do mísy, čím vyšší koncentrace, tím lépe bude fungovat. V dalším kroku vezměte několik listů toaletního papíru a namočte je do octa. Je důležité je před použitím silně namočit.

Nyní je vyjměte z octa a zatlačte je do zákoutí toalety. Dbejte na to, aby namočený papír důkladně vyplnil štěrbiny. V opačném případě nebude trik fungovat podle očekávání. Jedná se o nejšpinavější místa, na která při čištění často zapomínáme. Není divu, protože se do nich obtížně dostává houba nebo kartáč. Díky této metodě však bude vaše toaleta zářit jako nová.

Namočený papír nechte několik hodin nebo přes noc, aby měl ocet šanci účinně působit. Po uplynutí této doby jej opláchněte a poté toaletu vyčistěte kartáčem.

Leave a Response