Zahrada

Smíchám s vodou a postříkám rostliny. O den později už nejsou žádní slimáci

24views

Jak asi víte, slimáci představují pro naše zahrady značnou hrozbu. Prokousávají se zelenými listy rostlin a v mžiku zničí naši úrodu.

Ačkoli jsou na měkkýše poměrně pomalí, jsou mimořádně účinní. Chovejme se proto podobně. Jediným postřikem se jich z našich zahrad na dlouhou dobu zbavíme.

Sezóna plžů na zahradách

Paradoxně je sezóna rebarbory, první sklizně našich plodin, jako jsou rajčata a okurky, také obdobím, kdy se na zahradě setkáváme se slimáky.

Není divu, vždyť jak by si tito škůdci mohli nechat ujít takovou zahradní slavnost. O jejich přítomnosti na zahradě se nevyplatí psát mnoho frází. Flegma, okousané listy rostlin a nález četných ulit pod každým kamínkem vám dají účinně najevo, že máte co do činění s pořádnou invazí.

Proto je tak důležité vědět, jak se slimáky bojovat. Z mnoha metod, které zahrádkáři znají, doporučujeme ty přírodní. Zapomeňte na škodlivé modré granule. Existují lepší způsoby, jak se vypořádat se slimáky.

Jak se zbavit slimáků na zahradě?

Chcete-li se zbavit slimáků ze zahrady, doporučujeme použít kuchyňský odpad, konkrétně listy rebarbory. Obsahují velké množství kyseliny šťavelové, která bude ideální pro výrobu postřiku proti slimákům.

Jednoduše zalijte 500 g listů 5 litry vody a vše vařte asi 30 minut. Po vychladnutí odvar přeceďte a nalijte do lahve s rozprašovačem. Doporučujeme do něj přidat trochu prostředku na mytí nádobí, aby postřik na rostlinách vydržel déle. S ním nemá žádný slimák šanci.

Jak na postřik proti slimákům?

Náš postřik proti slimákům můžete bezpečně použít na listy, květy a plody. Jen nezapomeňte plodiny před použitím dobře omýt.

Kyselina šťavelová není sloučenina, kterou bychom chtěli dostat do svého těla. Tato látka pro nás může být dokonce jedovatá. Naštěstí by neměla pronikat do potravin, takže pouhé opláchnutí zeleniny a ovoce pod vodou by mělo zabránit jakékoli otravě.

Leave a Response