Zahrada

Rychle ohřejte studenou vodu v bazénu. Koupíte v obchodě s hračkami

38views

V horkém dni není nic lepšího než se ponořit do chladné vody. V dnešní době už bazén není luxusní záležitostí – stále častěji se objevuje na zahradách a pozemcích.

Koupání v bazénu by mělo být potěšením. Nejde jen o pohodlí zařízení, ale také o kvalitu a teplotu vody. Příjemné podmínky můžeme snadno zajistit jednoduchým trikem. Jak oblíbená hračka pomůže ohřát vodu v bazénu? Pojďme to zjistit.

Nepostradatelný bazén na zahradě

Kdysi byl bazén synonymem luxusu, dnes je téměř nepostradatelným doplňkem zahrady. Nemusí se nutně jednat o velké zapuštěné stavby, spíše využíváme levnější a pohodlnější alternativy. Vybírat můžete ze zapuštěných bazénů, rámových bazénů, samonosných bazénů, bazénů s čerpadlem nebo dřevěných bazénů.

Ať už si vyberete jakýkoli typ bazénu, důležité je pohodlí. Voda by měla být čistá, proto jsou nezbytné filtrační systémy a používají se také speciální přípravky, jako je chlor nebo kyselina askorbová.

Aby bylo používání bazénu zcela pohodlné a příjemné, měla by mít voda také správnou teplotu. Samozřejmě, že v horkých letních dnech chceme své tělo ochladit, ale voda nesmí být ledová. Jak ji lze snadno a rychle ohřát?

Jak se ohřívá voda v bazénu?

Velmi studená voda se do bazénu obvykle přivádí zahradní hadicí. Aby bylo koupání příjemné, měla by se teplota vody v zahradním bazénu pohybovat kolem 27 až 30 stupňů Celsia.

Slunci trvá dlouho, než vodu ohřeje na tyto hodnoty, a zde je třeba počítat také s poklesem teploty v noci a případnými poruchami počasí.

Použití elektronických ohřívačů vody nebo přitápění není vždy reálné. Můžete však vyzkoušet jeden jednoduchý trik, který vám zahradu u bazénu ještě více zpříjemní.

Levný a rychlý způsob ohřevu vody v bazénu

K výrobě domácího „ohřívače“ vody budete potřebovat svou oblíbenou obruč na hračky nebo obruč hula-hop. Je třeba ji umístit do velkého černého pytle na odpadky.

Aby takto vytvořený „disk“ plaval, je třeba jej obalit pěnovými „nudlemi“ určenými pro výuku plavání, které jednoduše rozříznete a do vzniklé mezery vložíte obruč.

Černý povrch pytle na odpadky bude přitahovat paprsky, takže voda v bazénu se od slunce rychle ohřeje. Jedná se o jednoduchý a levný patent, který lze použít ve vašem bazénu.

Leave a Response