Blog

Potřete jím záchodové prkénko a žluté skvrny okamžitě zmizí.

33views

Všimli jste si na svém záchodovém prkénku žlutých skvrn, které nezmizí, ani když ho vyčistíte? Víme, jak se jich zbavit. Stačí smíchat několik ingrediencí, které už pravděpodobně máte doma.

Jak se zbavit žlutých skvrn na pracovní desce? Objevte snadný způsob

Každý den se v záchodové míse nahromadí několik milionů bakterií, včetně patogenních, jako je E. coli a salmonela. Proto byste ji měli čistit každý den. Jednoduše přejeďte záchodovou mísu dezinfekčním prostředkem, abyste se zbavili škodlivých mikroorganismů. Někdy se však na sedátku objeví žluté nevzhledné skvrny, které nezmizí ani po otření houbičkou.

Jak se zbavit žlutých skvrn? Než sáhnete po drahém chemickém bělidle, vyrobte si domácí bělicí směs, která stojí pár drobných. Tiktoker @dalcleaningshow se podělil o recept na bělicí pastu na toaletu. Potřebujete tři ingredience – jedlou sodu, prací prášek a lihový ocet.

Smíchejte tyto tři ingredience a zbavíte se nevzhledných skvrn.

Jak takovou čisticí pastu připravíte? Je to velmi jednoduché. Smíchejte lžíci jedlé sody se lžící pracího prášku. Tuto pastu naneste na skvrnu pomocí starého zubního kartáčku a důkladně ji vetřete do povrchu. Poté desku postříkejte lihovým octem a počkejte pět minut. Po uplynutí této doby desku otřete vlhkou houbou. U silných skvrn přikryjte prkno toaletním papírem namočeným v octu a nechte ho takto přes noc. Ocet skvrnu rozpustí a prkno viditelně vybělí.

Nemáte doma jedlou sodu nebo ocet? Žádný problém. Použijte… zubní pastu. Je to výrobek, který má abrazivní, bělící a dezinfekční vlastnosti. Naneste ji na skvrnu starým zubním kartáčkem a nechte působit hodinu, v případě odolných skvrn přes noc. Po setření houbičkou by skvrny měly zmizet.

Leave a Response