Blog

Když vysypete mouku do záchodu, ještě nikdy nebyl tak čistý. Opravdu to funguje

29views

Často bojujete s čištěním toalety a hledáte způsoby, jak to udělat co nejrychleji a nejefektivněji? Existuje způsob, jak se vyhnout chemikáliím a přitom je to téměř bezpracné.

Pravidelnost je důležitá

Bohužel, stejně jako v případě úklidu, i toaletu musíte pravidelně umývat. Pokud to budete dělat každých pár dní, zabere vám to jen pár minut – pokud se k tomu dostanete jen jednou za měsíc nebo častěji, bude odstranění usazenin a vybělení zažloutlých stěn mísy mnohem pracnější.

Přírodní čisticí prostředky

Nejlepším způsobem čištění toalety pomocí přírodních prostředků je použití octa. Ten rozpouští usazeniny a zároveň dezinfikuje. Stačí ho nalít na stěny toalety a nechat působit, po několika desítkách minut pak důkladně vydrhnout.

Pokud chcete něco účinnějšího, připravte si směs jedlé sody a soli (v poměru 1:2) a rozpusťte ji v horké vodě. Poté ji nalijte do misky. Podobně můžete připravit kaši z jedlé sody s trochou vody a nanést ji na místa s největšími skvrnami nebo na těžko přístupná místa (například pod okraj mísy) – opět ji nechte působit a poté vydrhněte houbičkou, ideálně kartáčkem.

Pokud se obáváte zažloutnutí skvrn na toaletní míse, doporučuje se použít citronovou šťávu, která má bělicí účinek.

Starý tip s moukou

Zejména v dobách, kdy bylo méně a méně dostupných chemických čisticích prostředků, se k čištění záchodu používalo cokoli – dokonce i mouka. Postup je jednoduchý: spláchnete tak, aby byly boky mísy mokré, pak na ně nasypete trochu mouky a necháte působit. Mouka na sebe naváže nečistoty ze záchodu, a když po několika hodinách (nebo ráno) mouku setřete kartáčem, budete mít záchod krásně čistý.

Pokud se chystáte tento starý trik vyzkoušet, dejte pozor, abyste použili jen nezbytné množství mouky – pokud byste jí použili příliš mnoho, mohly by se vytvořit hrudky, které se postupně přilepí na trubky a ucpou toaletu.

Leave a Response