Blog

Udělejte trik s lahví a vaše účty za vodu budou nižší.

23views

Účty za vodu, elektřinu a plyn jsou obrovské a nic nenasvědčuje tomu, že by jejich ceny začaly klesat. Proto musíme zatnout zuby a hledat chytré způsoby, jak ušetřit. Myslíte si, že to vůbec není tak jednoduché? Tento způsob vás donutí začít platit menší účty.

Nastoupila vysoká inflace, což znamená, že naše rozpočty tají rychleji než sníh za oknem. Utrácíme stále více ve všech oblastech našeho života a nejvíce nás děsí účty, které nikdo neplatí rád. Obzvlášť vysoké jsou ty za vodu, bez které není možné fungovat. Díky malým změnám a chytrým řešením můžete na účtech za vodu ušetřit spoustu peněz.

Jak snížit účet za vodu?

Málokdo si denně uvědomuje, kolik vody spotřebuje, a zamyslí se nad tím, až když dostane účet. Mnozí mají problém vzpomenout si, kdy a na co takové množství vody spotřebovali. Klíč k odhalení tohoto tajemství spočívá v jemných detailech, kterým nevěnujeme pozornost, ale které mají významný vliv na výši našeho účtu za vodu.

Na tyto závratné částky mají vliv i naše zvyky a rutina, přitom je stačí změnit! Místo koupání zvolte sprchování, které je mnohem zdravější a levnější. A ruční mytí nádobí několikrát denně nahraďme úspornou myčkou, díky níž bude naše nádobí čisté a naše účty nižší. Není to nic jiného než splachování toalety, které každý měsíc spotřebuje obrovské množství vody. Tento triviální trik zajistí, že jí budeme spotřebovávat mnohem méně.

Vložte splachování a vaše účty za vodu se sníží!

Splachování toalety je nezbytné, proto se této hygienické činnosti raději nevzdávejte. Moderní splachovače mají dvě možnosti průtoku vody, a to menší a větší. Vyplatí se je používat, když jsou vaše účty příliš vysoké. Mnoho toalet má však stále jen jedno tlačítko, takže po jeho stisknutí nemůžete zkontrolovat, zda do odtoku neodtéká příliš mnoho vody. V takovém případě vám nezbývá než sáhnout po 500ml plastové láhvi. Stačí zavřít ventil s přívodem vody do nádržky a pak z ní vypustit všechnu vodu.

Tím se nádržka vyprázdní, takže je mnohem snazší do ní vložit láhev naplněnou vodou. Je to tajemství, které vám zaručí směšně nízké účty za vodu. Jak ale tento patent funguje? Když do nádržky vložíte láhev s vodou a pak opět odšroubujete vodní ventil, uvidíte, že toaleta vypustila mnohem méně vody než obvykle. S 500ml lahví, která by s největší pravděpodobností skončila v koši, snížíte množství vody v nádržce, což se projeví v minimální spotřebě vody a nižším účtu za vodu.

Leave a Response