Blog

Tohle se stane, když necháte česnek na záchodě přes noc.

24views

Záchod je nejšpinavějším zařízením v domácnosti. Po každém použití se na jeho povrchu množí miliony nebezpečných bakterií. Jak udržujete hygienu? Stačí před spaním vhodit pár kousků této přírodní speciality a toaleta se osvěží.

Čištění toalety je jednou z nejdůležitějších domácích prací. V míse se neustále množí bakterie a velká část z nich představuje vážné zdravotní riziko. Záchod by se měl čistit denně.

Můžete k tomu použít hotové přípravky nebo sáhnout po domácích čisticích prostředcích, které jsou stále oblíbenější. Existuje však ještě jeden způsob, který používaly naše babičky. Potřebný výrobek už musíte mít doma. Stačí ho hodit do záchodu těsně předtím, než jdete spát.

Toaletu je třeba čistit každý den. Sáhněte po přírodních čisticích prostředcích

Záchod je nejšpinavějším místem v domě. Mikrobiologové se rozhodli podívat na to, co se usazuje v záchodové míse. Zjistili, že mezi miliony bakterií jsou i salmonely a bakterie E. coli. Nákaza některou z těchto bakterií má vážné zdravotní následky.

Čím byste měli čistit toaletu, abyste ji zbavili bakterií? Můžete použít hotové čisticí prostředky v gelové nebo tekuté formě. Většina z nich je na bázi chlóru, který ničí bakterie a bělí povrch. Bohužel chlór vydává velmi silný zápach a je také velmi neekologický.

Stále více lidí se obrací k domácím čisticím prostředkům. Jsou levné, účinné a snadno se připravují. Jejich základem jsou přísady, jako je soda, ocet nebo kyselina citronová. Jedná se o složky s dezinfekčním, bělícím a čisticím účinkem. Můžete je použít k výrobě domácího čističe toalet nebo je nakapat přímo do záchodové mísy, nejlépe přes noc. Zbavíte se tak bakterií, vodního kamene a nevzhledných skvrn.

Vhoďte je do záchodu. Zbavíte se tak všech nečistot.

Česnek je zelenina známá již od starověku. Již tehdy byl ceněn pro své četné zdraví prospěšné účinky a byl považován za přírodní antibiotikum. To díky alicinu, chemické sloučenině s antibakteriálními účinky. Může to znít zvláštně, ale česnek lze použít k dezinfekci toalet.

Tento patent používaly už naše babičky. Před spaním daly do záchodu několik stroužků a nechaly ho tak celou noc. Když jste vstali z postele, jednoduše jste je spláchli do záchodu. Z česneku se postupně uvolňuje alicin, který dezinfikuje mísu a zbavuje ji všech bakterií. Je to jednoduchý, účinný a ekologický způsob dezinfekce toalety.

Leave a Response