Blog

Vložte ji do pračky a vyplaví se z ní špína za roky.

62views

Pračka je jedním z nejdůležitějších spotřebičů, které máme v našich domácnostech. Každodenní život bychom si bez ní dokázali představit jen stěží. Tento nenápadný pomocník nám ušetří hodiny práce a zajistí, že naše oblečení bude vždy čisté a svěží. Jak často si však uvědomujeme, kolik práce nám pračka ve skutečnosti ušetří? A hlavně, jak často se o ni staráme, aby nám sloužila co nejdéle?

Nepřehlížejte důležité detaily

Mnoho lidí podceňuje význam pravidelné údržby pračky. Je snadné si myslet, že moderní pračky zvládnou vše automaticky, včetně vlastního čištění. Pravda je však jiná. Pokud necháme pračku bez údržby, časem se v ní nahromadí nečistoty, které mohou ovlivnit kvalitu praní a dokonce poškodit naše oblečení.

Péče o pračku není složitá a stačí k ní jen několik jednoduchých pomůcek – houbička nebo hadřík a miska s vodou, ve které rozpustíte prací prostředek. Zvláštní pozornost věnujte těsnění uvnitř pračky a nezapomeňte vyčistit dávkovače pracího prostředku a změkčovače tkanin. Tyto části je třeba vyjmout a důkladně umýt ve dřezu. Pokud se do zásobníků nedostanete rukama, použijte zubní kartáček, abyste se dostali i do těch nejmenších zákoutí.

Jednoduchý trik pro důkladné čištění

Jedním z nejčastěji zanedbávaných míst na pračce jsou její dvířka. Tyto často záludné části mají tendenci zachycovat nečistoty, které se pak mohou dostat na vaše oblečení. Proto je důležité nezapomínat na jejich pravidelné čištění.

Pokud hledáte snadný způsob, jak důkladně vyčistit vnitřek pračky, nemusíte se držet složitých pokynů výrobce. Stačí vložit do bubnu jednu nebo dvě tablety do myčky a spustit program při teplotě alespoň 60 °C. Program by měl běžet přibližně hodinu, což tabletám umožní účinně odstranit všechny nečistoty.

Tento způsob zajistí nejen čistotu vnitřku pračky, ale také příjemnou vůni a možnost, že vaše oblečení bude po vyprání ještě čistší. Pravidelnou péčí o pračku zajistíte, že vám bude spolehlivě sloužit po mnoho let.

Leave a Response