Zahrada

Tuto zeleninu nakrájejte a položte tam, kde nechcete komáry ani vidět.

78views

Léto je obdobím, kdy si chceme užívat příjemné večery venku, ale otravný bzučící hmyz, zejména komáři, nám často kazí náladu. Tradiční insekticidy mohou být drahé a ne vždy účinné, proto se stále více lidí obrací k přírodním a doma vyrobeným řešením. Věděli jste, že obyčejná cibule, která je nedílnou součástí naší kuchyně, může být účinným odpuzovačem komárů?

Cibule, která je bohatá na vitaminy C, A a B, obsahuje také řadu minerálních látek, jako je železo, vápník a síra. Kromě toho je plná esenciálních olejů a antioxidantů. Je známá svými antibakteriálními a protiplísňovými účinky, ale méně známá je skutečnost, že dokáže odpuzovat i různé druhy hmyzu včetně komárů.

Jak používat cibuli v boji proti komárům?

Chcete-li cibuli použít jako přírodní repelent, stačí ji oloupat a nakrájet na plátky. Tyto plátky pak vložte do misky a umístěte ji poblíž okna nebo postele. Sloučeniny obsažené v cibuli uvolňují vůni, která komáry odpuzuje, takže vás nebudou obtěžovat během spánku. Tento trik pomáhá odradit i další nežádoucí hmyz, jako jsou mravenci nebo mouchy.

Cibule jako všestranný pomocník

Cibule však není jen účinným repelentem. Pokud vás již komár kousl a máte nepříjemný pocit svědění, stačí, když si postižené místo jemně potřete kouskem cibule. Šťáva z cibule je baktericidní a dokáže zabránit infekci a svědění a otok zmizí již po několika minutách.

Další přírodní metody odpuzování komárů

Kromě cibule existují i další jednoduché a účinné prostředky, jak se komárům vyhnout. Vyzkoušejte například ocet smíchaný s vodou v poměru 1:1 a nastříkejte tuto směs na okenní rámy a parapety. Tím komáry udržíte mimo dosah. A co takhle vysypat po ranní kávě sedlinu do žáruvzdorné nádoby a zapálit ji? Nejenže tím ušetříte životní prostředí, ale také se ochráníte před dotěrným hmyzem.

Vyzkoušejte tyto přírodní metody a užijte si léto bez komárů!

Leave a Response