Blog

EU chce nahradit toaletní papír, protože není šetrný k životnímu prostředí. To má být řešení

85views

Změna klimatu je skutečný problém, který můžeme pozorovat stále častěji. To je jeden z důvodů, proč se stále častěji hovoří o přechodu ze spalovacích automobilů na elektromobily. Jak s tím vším ale souvisí toaletní papír? Ukazuje se, že není šetrný k životnímu prostředí. Čím tedy bude nahrazen? Evropská unie už má neobvyklé řešení.

Klimatická neutralita a zelený růst v Evropě

Evropa usiluje o dosažení klimatické neutrality a probíhají další změny, které nás k tomuto cíli přibližují. Jak s tím vším ale souvisí toaletní papír?

Toaletní papír, který dnes používáme, má být nahrazen a nakonec možná úplně zmizí. Je to opravdu těžko uvěřitelné, ale Evropská unie už prosazuje neobvyklé řešení.

Nový toaletní papír má spotřebovávat výrazně méně vody a energie na výrobu. Z čeho ale bude nový toaletní papír vlastně vyroben? Těžko uvěřit, že právě on nahradí dosud známý papír.

Nový toaletní papír

Toaletní papír, který známe dnes, bude brzy nahrazen. Španělská média informují, že Evropská unie začíná prosazovat jiný typ toaletního papíru. Jeho výroba vyžaduje mnohem méně energie a vody.

Evropská unie prosazuje toaletní papír vyrobený ze slámy. Sláma se velmi rychle obnovuje a výroba toaletního papíru ze slámy je šetrnější k životnímu prostředí. Jaké další změny pro nás Evropská unie chystá?

Jaké další změny pro nás Evropská unie připravuje?

Je možné, že brzy úplně zrušíme toaletní papír a nahradíme ho pouhou vodou a mýdlem. EU se chce do roku 2030 stát klimaticky neutrální, a to vyžaduje mnoho změn.

Je možné, že tradiční toaletní papír už brzy na pultech neuvidíme, protože ho nahradí papír vyrobený ze slámy.

Leave a Response