Blog

Mnoho lidí v létě špatně nastavuje teplotu v chladničce: upravte ji a snižte svůj účet na polovinu.

107views

Teplota chladničky musí být správná, zvláště v létě: zde se dozvíte, jakou teplotu nastavit, abyste šetřili energii.

Existuje velmi důležitý prvek, který je často přehlížen a měl by mu být místo toho věnována velká pozornost. Bavíme se o teplotě v lednici. Zde je důležité správné nastavení.

Existuje několik důvodů, proč je užitečné nastavit správnou teplotu pro chlazení a tím i uchovávání potravin v chladničce. V první řadě je nutné vytvořit nejvhodnější prostředí speciálně pro zajištění optimálního uchování potravin.

V neposlední řadě se správná teplota vztahuje i ke spotřebě energie a tedy k úsporám, kterých lze dosáhnout, nebo naopak ke zbytečným nákladům, pokud není odpovídajícím způsobem nastavena. Je třeba zkontrolovat aktuální teplotu a v případě potřeby ji upravit. Pojďme zjistit, jaké by mělo být správné léto a jak to změnit. .

Správná teplota v chladničce v letních měsících: jak ji správně nastavit, abyste využili jejích výhod.
Chcete-li zjistit, jaká je skutečná teplota uvnitř naší chladničky, stačí použít jednoduchou metodu. Musíte dát sklenici vody a nechat ji tam po dobu 3 hodin. . Pak jdeš s teploměrem, měříš a zjišťuješ, jaká je skutečná teplota.

Moderní chladničky jsou často vybaveny digitálním termostatem, který ukazuje nastavenou teplotu. V tomto případě je jeho ověřování výrazně zjednodušeno. V létě by teplota v lednici měla být o 1 a více stupňů Celsia nižší. než v jiných obdobích roku, zejména před zimou. Za nejlepší se považuje okolí mezi 1° a 4°.

Starší chladničky mívají kolečka odstupňovaná od 1 do 5 nebo 1 až 10 a vždy se doporučuje nastavit teplotu na střední stupeň, tedy 3 nebo 6. Velmi důležité je také udržovat stálou teplotu. Jak se to dělá? Stačí věnovat pozornost některým detailům: chladničku byste neměli přetěžovat příliš mnoha produkty, protože to narušuje cirkulaci vzduchu. Je důležité ponechat prostor mezi chladničkou a stěnou, na které je instalována, aby se spotřebič nepřehříval. Předpokládá se, že od horní části chladničky ke stropu by mělo být asi 5 cm volného prostoru a alespoň 10 cm.

Zadní stranu je potřeba čas od času vyčistit, aby se na ní nehromadil prach a nečistoty, které by mohly narušovat správný chod. Dveře chladničky by měly být vždy zcela zavřené a neměly by být ponechány otevřené, s výjimkou několika sekund, kdy je otevřete, abyste něco odstranili. I přímé sluneční světlo může vaši lednici poškodit kvůli přehřátí, proto je nejlepší ji umístit na chráněné místo. Tyto triky a nastavení správné teploty vám pomohou správně spotřebovávat energii a tím ušetřit peníze.

Leave a Response