Blog

Ukrajinka ukázala, proč se toaletní papír dává do octa

268views

Čisticí prostředky jsou pro jejich výrobce obrovským byznysem. Vždyť kolik za ně každá domácnost ručně utratí? Navíc každý povrch nebo činnost zdánlivě potřebuje jiný, i když jejich složení je docela podobné. A co kdybychom vám řekli, že nepotřebujete všechny ty barevné obaly a výrobky na chemické bázi, protože si vystačíte se základními surovinami.

Úžasné vlastnosti octa

Výrobci budou samozřejmě plakat, protože jejich výrobky už nebudete potřebovat. Ušetříte tisíce korun ročně, protože si vystačíte s obyčejným bílým octem o koncentraci 10 %. Pozor, je koncentrovanější než kuchyňský ocet. Nenechte se zmást ani jeho barvou. Neobsahuje žádný karamel, takže je zcela čirý. Je ideální na čištění všech druhů povrchů. Obvykle se prodává jako destilovaný bílý ocet.

Tento ocet má řadu výhod. Naprosto fantasticky odmašťuje a má tu vlastnost, že dokáže vyleštit nerezové povrchy. Je také ideální na čištění vnitřku ledničky nebo plastových nádob na potraviny.

Ocet se hodí také na čištění varné konvice. Stačí ho tam nalít a nechat vařit. Pak si všimnete, že vypadá jako nová z obchodu. Podobně vám olej pomůže i v mikrovlnné troubě. Nalijte ho do hrnku a vložte na tři minuty. Pak snadno vyčistíte všechny nečistoty z vnitřku trouby.

Tohle jste ještě neviděli.

Skvělým trikem je také výroba vlastních vlhčených čisticích ubrousků. Ty jsou v obchodě velmi drahé, ale můžete si je vyrobit doma. Češi si teď velmi oblíbili vzít toaletní papír nebo kuchyňské utěrky a dát je do nádoby, kterou celou polijí bílým octem. Pak stačí vždy kousek odtrhnout a máte v ruce tak silný čisticí prostředek, že umyje a vydezinfikuje jakýkoli povrch i cokoli jiného.

Můžete si také vyrobit octový roztok. Ocet zřeďte s vodou v poměru jedna ku jedné. Poté do tohoto roztoku namočte kuchyňskou houbičku a vyčistěte každé znečištěné místo. Uvidíte, že se brzy bude krásně lesknout. Není třeba oplachovat

Leave a Response