BlogZahrada

Tu je třeba před zimou urychleně rozptýlit na zeleninové zahradě – a vy si tak usnadníte život.

138views

Zkušení agronomové a zahradníci se podělí o tajemství, které pomůže příští rok získat dobrou úrodu na zeleninové zahradě.

Kopr je nejen velmi chutná a užitečná bylinka, ale také skutečný pomocník dachařů a zahrádkářů. Jeho výsadba na záhon před zimou – výrazně si usnadníte život a zvýšíte výnosy.

Dříve jsme vám řekli, po kterých plodinách nemůžete zasadit zimní česnek.

Kopr je nenáročná kultura. Chcete-li ho zasadit, nemusíte vytvářet žádné zvláštní podmínky – stojí za to jen rozptýlit semena v zeleninové zahradě a budou stoupat. Žádné zbytečné akce ani rozsáhlé zahradnické práce nejsou nutné. Proto bude výsadba rychlá.

Kopr vysazený před zimou pomůže vyřešit hned několik důležitých problémů.

Za prvé pomůže v boji proti plevelům a škůdcům. Již dlouho je známo, že rostlina tento úkol účinně zvládá. Kopr uvolňuje určité látky, které brání rozvoji sousedních rostlin. Jeho rozsypáním na záhonech se tedy rychle zbavíte mnoha druhů plevelů – vedle tak agresivního souseda prostě nemohou růst.

Za druhé je kopr velmi užitečný pro půdu. Má velmi silné kořeny, takže dokáže půdu kypřit a obohacovat ji o různé potřebné mikro- a makroprvky. To v budoucnu zvýší výnosy.

Leave a Response