Blog

Slováci stále dávají toaletní papír na špatnou stranu. Jak to děláte vy?

122views

Jak správně zavěsit toaletní papír? Toto triviální téma může někdy v rodinách vyvolat poměrně vášnivou diskusi. Má se volný konec dotýkat zdi, nebo má být od ní vzdálen?

Někomu se toto téma může zdát triviální, protože na něm vlastně nezáleží. Ale jsou to opravdu jen estetické ohledy, které nám velí věšet papír určitým způsobem? Nebo mohou mít vliv i hygienické důvody?

Odborníci mají jasno

Touto problematikou se zabývala i řada odborníků. Nakonec se všichni shodli na tom, že je lepší nechat volný konec papíru nad rolí než pod ní. Stejné pravidlo však platí i pro papírové ručníky. Dokonce i Seth Wheeler, vynálezce perforovaného toaletního papíru z roku 1871, dával přednost této variantě.

Koneckonců, pokud potřebujete papír rozvinout, je mnohem pravděpodobnější, že se dotknete nejen stěny, ale i zbytku role, pokud je konec role pod ní. Tímto způsobem také rozšíříte a zachytíte mnohem více bakterií a zárodků, které po sobě zanechali uživatelé před vámi.

Většina koupelen a toalet bohužel není tak čistá, jak bychom si přáli. A čím častěji splachujete, aniž byste zavřeli záchodové prkénko, tím se situace zhoršuje.

Pokud však máte konec papíru nahoře, je pravděpodobné, že se dotknete jen toho kousku, který používáte, a po jeho rozložení spláchnete. Z této polohy se papír také snadněji trhá.

Poloha papíru prověří vaši osobnost

V roce 2016 pak proběhl další průzkum, kterého se zúčastnilo 2 000 žen a mužů, což už je docela zábavné. To, jak si pověsíte ruličku papíru, údajně také prozradí, zda jste spíše dominantní, nebo submisivní osobnost.

Každý, kdo se považoval za dominantního, zavěsil papír shora. Zatímco ti, kteří spadali spíše do submisivního tábora, věšeli ruličku trhací částí ke zdi.

Pokud tedy vy i váš partner věšíte toaletní papír shora, jako 2 dominantní osobnosti můžete mít v tomto případě shodu. V ostatních však můžete mít mezi sebou spoustu neshod, když, jak se říká, padne kosa na kámen.

Zatímco jinak bude vaše domácnost pravděpodobně mnohem klidnější.

Leave a Response